16:02 27.11.2020

У Київській облраді сформувалася коаліція "Слуг народу" та "ОПЗЖ" - нардеп Сюмар

2 хв читати
У Київській облраді сформувалася коаліція "Слуг народу" та "ОПЗЖ" - нардеп Сюмар

У новообраній обласній раді Київської області фактично утворилася коаліція партій "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя" та "Батьківщина", зазначає народний депутат з фракції "Європейська солідарність" Вікторія Сюмар.

За її словами, партія влади спільно зі своїми політичними партнерами з порушенням регламенту намагається взяти під контроль облраду та протиснути на посаду голову ради свого кандидата, для чого намагаються провести голосування окремими бюлетенями, хоча за регламентом бюлетень має бути один із включеними до нього кандидатурами, повідомляється на сайті політсили.

"Фактично коаліція, яка тут існує, - "Слуга народу", "Батьківщина", "ОПЗЖ" - не довіряють своїм депутатам, тому виступили проти початкового бюлетеня, де було двоє кандидатів. Через недовіру до власних депутатів і маючи таке завдання, очевидно, від Офісу президента провести свого кандидата від "Слуги народу" Склярова, це відбувається під наглядом і окремими бюлетенями. За це була боротьба. Як і за спробу вивести із зали людину, яка, за даними колег-депутатів, хвора на COVID-19, але її привели якраз для цього голосування", - розповіла Сюмар.

"Очевидно, що є сьогодні таке завдання від Офісу президента - узяти під контроль Київську обласну раду, і їх жодним чином не турбує коаліція з "Опозиційною платформою - За життя", - зазначає парламентар.

Вона нагадала, що ще перед місцевими виборами були заяви, що саме такі коаліції формуватиме "Слуга народу". "Зараз у Київській обласній раді саме це і відбувається - із численними порушеннями регламенту, переписуванням попереднього порядку голосування, який був визначений відповідно до регламенту", - зазначає Сюмар.

Джерело: https://eurosolidarity.org/2020/11/27/koalicziya-slug-narodu-ta-opzzh-pro-yaku-govoryly-pered-vyboramy-sformuvalas-u-kyyivskij-oblradi-viktoriya-syumar/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА