17:09 27.11.2020

У Запоріжжі СБУ запобігла відчуженню рейдерами майна на 200 млн грн

1 хв читати
У Запоріжжі СБУ запобігла відчуженню рейдерами майна на 200 млн грн

Служба безпеки України блокувала в Запоріжжі діяльність рейдерського угруповання, яке планувало заволодіти корпоративними правами та майном підприємств на понад 200 млн грн.

Як повідомляє прес-центр СБУ, до складу угруповання входили приблизно 10 осіб, серед яких приватні нотаріуси із Запорізької та Дніпропетровської областей.

"Зловмисники планували заволодіти майновими комплексами декількох комерційних структур, зокрема агропромислових підприємств. Співробітники спецслужби задокументували перше незаконне переоформлення майна на 1 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для здійснення махінації, нерухомість була оформлена на підставну особу з використанням підроблених документів та печатки, пізніше нотаріус протиправно вніс зміни до відповідних реєстрів.

"Наразі на майно суд наклав арешт", - додали у відомстві.

СБУ також встановила, що учасники угруповання планували заволодіти трьома великими майновими комплексами.

У рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України чотирьом найактивнішим учасникам угруповання оголошено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Один із організаторів переховується від слідства.

Джерело: https://ssu.gov.ua/novyny/na-zaporizhzhi-sbu-poperedyla-vidchuzhennia-reiderskym-uhrupovanniam-maina-na-ponad-200-milioniv-hryven-video?fbclid=IwAR386Nrn7icc7V832XJQYuF9skoKHeim7Xrsm-cyrObQONA7Nqsos0X2s2Y

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА