19:19 27.11.2020

У профільному комітеті ВР вважають за доцільне підтримувати законопроект Кабміну про звільнення директора НАБУ як тимчасовий

2 хв читати
У профільному комітеті ВР вважають за доцільне підтримувати законопроект Кабміну про звільнення директора НАБУ як тимчасовий

Запропонований Кабінетом Міністрів законопроект про процедуру призначення керівництва Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) доцільно підтримувати як тимчасове рішення з метою активізації роботи з міжнародними партнерами, сказав перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин (фракція партії "Голос").

"Як тимчасове рішення, а особливо - як елемент активізації роботи з Міжнародним валютним фондом і нашими міжнародними партнерами, його доцільно підтримувати, але необхідно системне рішення", - зазначив Юрчишин у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

При цьому він наголосив, що запропонований Кабміном законопроект дає можливість НАБУ працювати без проблем і не ставить під сумнів легітимність чинного керівництва.

"Водночас Верховна Рада, яка стає суб'єктом, який може звільнити керівника НАБУ виключно на підставі закону, максимально зацікавлена в тому, щоб ухвалити повноцінний законопроект, який би і відповів на докори Конституційного Суду щодо ролі президента в створенні НАБУ, і також гарантував підзвітність цієї структури відповідно до закону", - уточнив депутат.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України на засіданні 26 листопада схвалив законопроект, у якому пропонується встановити повноваження Верховної Ради ухвалювати рішення про звільнення директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

27 листопада у ВР був зареєстрований законопроект №4437 про внесення змін до закону "Про Національне антикорупційне бюро України". Ініціаторами цього документа виступили прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і група народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА