08:19 29.11.2020

У Білорусі вшанували пам'ять жертв Голодомору хвилиною мовчання та запалили лампадки

1 хв читати
У Білорусі вшанували пам'ять жертв Голодомору хвилиною мовчання та запалили лампадки

Співробітники посольства України в Білорусі вшанували пам'ять жертв Голодомору хвилиною мовчання та запалили лампадки, повідомила прес-служба українського дипвідомства в Білорусі.

"28 листопада в "День пам'яті жертв голодоморів" в Білорусі відбулися заходи до 87-х роковин Голодомору в Україні 1932-1933 рр. О 16.00 за київським часом співробітники посольства України в Республіці Білорусь вшанували пам'ять жертв Голодомору хвилиною мовчання та запалили лампадки в рамках акції "Запали свічку". Протягом дня перед будівлею посольства був приспущений Державний прапор України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в цей день дипломати разом з членами української громади Білорусі також відвідали поминальну службу в православному храмі Покрова Пресвятої Богородиці в агромістечку Довськ Гомельської області, біля якого розташований єдиний в Білорусі пам'ятний знак, присвячений трагедії Голодомору.

Також повідомляється, що 27-28 листопада в кількох католицьких і греко-католицьких церквах Білорусі відбулися служби за невинними жертвами Голодомору українського народу. Свічки в вікнах своїх будинків виставили і члени української громади Білорусі.

"Пам'ять про Голодомор для українського суспільства це не тільки питання співчуття, жалю і смутку за жертвами тоталітарного радянського режиму, але і справа відновлення справедливості і критерій людяності", - резюмували в прес-службі українського посольства.

 

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА