13:58 29.11.2020

Граната вибухнула вночі біля центрального офісу партії "Нацкорпус"

2 хв читати
Граната вибухнула вночі біля центрального офісу партії "Нацкорпус"

У партії "Національний корпус" заявляють, що гранату кинули під їхній офіс в Оболонському районі Києві.

"Близько другої ночі 29 листопада невідомі кинули гранату РГД-5 під центральний офіс Національного Корпусу (вул.Зої Гайдай, 9/8). Унаслідок теракту ніхто не постраждав", - йдеться в заяві, розміщеній на сайті партії в неділю.

У "Нацкорпусі" розцінили подію, як залякування і заявили, що вони не вплинуть на діяльність нашої політичної сили. Водночас у партії зазначають, що це вже другий подібний випадок за останній час: "як і минулого разу (який стався 25 жовтня 2020 року) гранату кинули в офіс, розміщений на першому поверсі багатоповерхового будинку".

У політсилі нагадали, що в суботу провели масштабну акцію під посольством РФ. "Вважаємо, що вибух в офісі пов'язаний як з цією акцією, так і в цілому з активною діяльністю Нацкорпусу з боротьби з російською агентурою в Україні", - йдеться в заяві.

У "Нацкорпусі" також відзначили "вибіркову увагу правоохоронних органів до подібних випадків": "на відміну від вибуху гранати в офісі ОПЗЖ в Полтаві, коли поліція дуже швидко знайшла і затримала підозрюваних, розслідування аналогічних провокацій щодо Нацкорпусу правоохоронці ігнорують".

Як повідомлялося, про вибух імовірно гранати біля громадської приймальні лідера однієї з політичних партій в Оболонському районі Києва повідомили в Національній поліції Києва, при цьому не уточнивши назву політсили. "Постраждалих немає. Унаслідок вибуху частково пошкоджено паркан і двері будинку", - повідомили правоохоронці.

За словами начальника Оболонського управління поліції Євгена Худякова, вибухотехніки на місці події виявили деформовані металеві фрагменти, залишки імовірно від гранати, які вилучили і направили на експертизу. На місці події відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато два кримінальні провадження за ч.4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА