14:49 29.11.2020

Патріарх Варфоломій закликав засудити Голодомор, щоб такі трагедії більше не повторювалися

1 хв читати
Патріарх Варфоломій закликав засудити Голодомор, щоб такі трагедії більше не повторювалися

Вселенський Патріарх Варфоломій у День пам'яті жертв Голодомору закликав засудити штучно організований Голодомор, щоб уникнути повторення трагедії й відслужив панахиду за жертвами трагедії.

"Сьогодні ми молимося за упокій душ цих мільйонів благочестивих українців... оспівуючи "вічну пам'ять" цим вірянам, ми згадуємо їхній трагічний кінець і свідчимо всій нашій людській родині, що ми ніколи не повинні забувати про такий жахливий голод, а навпаки, ми повинні засудити Голодомор, щоб такі звірства не повторилися в історії людства", - йдеться в проповіді Варфоломія, текст якої розміщено на сторінці в Facebook Генерального консульства України в Стамбулі.

Він зазначив, що Голодомор був "добре спланованим геноцидом особливо людей, що вірують, з метою викорінення християнської віри і Православної церкви".

"Нехай воскреслий Господь дасть вічний спокій мільйонам праведних душ, які померли в надії на воскресіння в результаті диявольського Голодомору, а також через нинішню трагічну пандемію, і нехай їхня віра, а також їхні випробування спонукають нас викорінити будь-яку дискримінацію, несправедливість, насильство і голод у нашому світі і зробити його кращим", - сказав Варфоломій у своїй проповіді.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА