07:39 30.11.2020

Заява заступника голови ОП Татарова про діяльність НАБУ не відображає позицію президента України

2 хв читати
Заява заступника голови ОП Татарова про діяльність НАБУ не відображає позицію президента України

Заява заступника керівника Офісу Президента України Олега Татарова про діяльність Національного антикорупційного бюро є його особистою думкою і не відображає офіційну позицію глави держави, наголошують в Офісі президента.

"Як неодноразово заявляв президент України Володимир Зеленський, визнання неконституційними окремих положень закону "Про Національне антикорупційне бюро України" хоч і створювало загрозу для роботи НАБУ, але, в кінцевому підсумку, не змогло зруйнувати легітимність і незалежність як Національного антикорупційного бюро, так і його чинного директора (Артема Ситника - ІФ). Але найближчим часом цей закон буде вдосконалено для його повної відповідності Конституції України", - йдеться в коментарі на сайті Офісу президента в неділю.

Як заявив сам Татаров, він працює в команді президента України і повністю підтримує його вектор на співпрацю з міжнародними партнерами для зміцнення незалежності всіх антикорупційних органів.

"Вчора я висловив свою особисту думку, яка жодним чином не впливає на мою підтримку всіх законодавчих ініціатив президента щодо зміцнення незалежності всіх антикорупційних органів", - сказав він.

За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, позиція щодо підтримки цілісності, незалежності та ефективності антикорупційної системи в Україні, яка була висловлена на останньому засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики, незмінна, і тільки ця позиція є пріоритетною в команді президента Зеленського.

28 листопада заступник голови ОП Татаров в коментарі виданню "Закон і бізнес" висловив особисту думку, що НАБУ - це "не українська історія, яка, на жаль, перебуває за межами нашої країни".

"Можна виходити з різними законодавчими ініціативами, але корінням проблем в антикорупційній політиці держави є саме Артем Ситник", - сказав він.

Татаров висловив думку, що в НАБУ повинен бути проведений новий конкурс на посаду директора з "урахуванням виключно українських інтересів".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА