08:26 30.11.2020

У Молдові понад тисячу нових випадків зараження на COVID-19, померла 21 людина

2 хв читати
У Молдові понад тисячу нових випадків зараження на COVID-19, померла 21 людина

У Молдові знову зареєстровано понад тисячу нових випадків зараження коронавірусом -1165, це рекордне значення для неділі, померла 21 людина, повідомила в неділю ввечері прес-служба міністерства охорони здоров'я, праці та соціального захисту Молдови.

"У неділю було оброблено 2733 тести, зокрема 2532 - первинні. У результаті з'ясувалося, що 1165 результатів виявилися позитивними. Таким чином, загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 у Молдові становить 107 017", - наголошується в повідомленні.

Напередодні в Молдові був зареєстрований рекорд - 1712 випадків за добу.

Поточні дані із зараження - рекорд, враховуючи недільні дані. Це пов'язано із тим, що в неділю приватні лабораторії не працюють, у зв'язку з чим проводиться менше тестів. При цьому, відсоток позитивних тестів продовжує залишатися дуже високим - майже 40% від загальної кількості проведених первинних тестів дають позитивний результат.

МОЗ також повідомив про 1 558 одужалих пацієнтів. Таким чином, загалом від коронавірусу в Молдові вилікувалися 94 586 осіб.

Повідомляється також про смерть ще 21 пацієнта, у яких раніше діагностували коронавірус. Це повторення рекорду за кількістю померлих за один день. Згідно з даними МОЗ, кількість жертв пандемії в Молдові зросла до 2290 осіб.

Кількість активних випадків у Молдові складає 10 141. Всього в лікарняні медичні установи госпіталізовано 3707 пацієнтів з підтвердженою інфекцією COVID-19, з яких 265 перебувають в украй важкому стані, зокрема 41 пацієнт підключений до апаратів штучної вентиляції легенів. На домашньому лікуванні перебувають 5 269 осіб з легкими формами COVID-19, а 29 274 осіб перебувають під наглядом сімейного лікаря.

На засіданні Комісії минулої п'ятниці в усій Молдові оголошено "червоний код" у зв'язку з поширенням COVID-19. "Червоний код" діятиме в період з 30 листопада 2020 року до 15 січня 2021 року. В цей час забороняються всі розважальні заходи, припиняється діяльність дискотек, нічних клубів, караоке тощо. Ресторанам, барам, кафе дозволено працювати тільки з 07:00 до 22:00, у нічний час дозволено тільки доставку страв навинос. Також заборонено роботу театрів, кінотеатрів, концертних залів, будинків культури.

Комісія також вирішила, що мітинги та інші збори за участю понад 50 осіб будуть заборонені. У Кишиневі співробітники держустанов та інших підприємств виходитимуть на роботу за змінним графіком, щоб уникнути скупчення людей в громадському транспорті. Транспорт працюватиме за особливим графіком, водії таксі, автобусів і тролейбусів зобов'язані носити захисні маски на час роботи. Носіння маски є обов'язковим як у приміщеннях, так і на вулиці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА