10:24 30.11.2020

Явка в другому турі виборів мера Чернівців становила 22,65% - ЦВК

2 хв читати
Явка в другому турі виборів мера Чернівців становила 22,65% - ЦВК

За інформацією, що надійшла до Центральної виборчої комісії, кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчих дільницях (явка виборців) на повторному голосуванні з виборів чернівецького міського голови на момент його закінчення, становила 22,65% від загальної кількості виборців, включених до виборчих списків.

"Для порівняння: явка виборців у день голосування з виборів чернівецького міського голови 25 жовтня 2020 року становила 29,5%, а загалом в Україні - 36,88%", - йдеться в повідомленні ЦВК, оприлюдненому в понеділок уранці.

У Центрвиборчкомі зазначили, що ці відомості не мають офіційного характеру, оскільки під час місцевих виборів вони надходять до комісії від органів ведення Державного реєстру виборців, які, у свою чергу, отримують цю інформацію від територіальних виборчих комісій будь-якими засобами зв'язку, зокрема телефоном або електронною поштою.

"Нагадуємо, що місцеві вибори організовують та проводять відповідні територіальні виборчі комісії (ТВК)", - йдеться в повідомленні.

Результати голосування з виборів чернівецького міського голови мають бути встановлені не пізніш як на п'ятий день з дня повторного голосування, тобто до 4 грудня включно.

Згідно з Виборчим кодексом України, зазначені результати встановлює міська територіальна виборча комісія та не пізніш як на п'ятий день після дня встановлення офіційно оприлюднює їх у засобах масової інформації.

Як повідомлялося, за даними екзит-полу, проведеного дослідницьким агентством Info Sapiens на замовлення консалтингової компанії PGR Consulting Group LLC, у другому турі виборів мера Чернівців, який відбувся в неділю, 29 листопада, директор ТОВ "РОМА", лідер партії "Єдина альтернатива" Роман Клічук випереджає свого опонента, кандидата від політичної партії "Команда Михайлішина" Віталія Михайлішина. Станом на 18:30 неділі Клічук лідирував із результатом в 61,1% голосів опитаних виборців, за Михайлішина проголосували 38,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА