17:39 30.11.2020

Судове засідання за позовом адміністрації КЗРК до гірників-протестувальників перенесено на 15 грудня - Волинець

2 хв читати
Судове засідання за позовом адміністрації КЗРК до гірників-протестувальників перенесено на 15 грудня - Волинець

=Судове засідання у Жовтневому районному суді Кривого Рогу за цивільним позовом адміністрації Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК, Дніпропетровська обл.) до працівників підприємства, які брали участь у протестах, перенесено з 30 листопада на 15 грудня.

"Судилище над гірниками КЗРК перенесено на 9:00 15 грудня", - повідомив лідер Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець на сторінці у Facebook у понеділок.

При цьому цього самого дня раніше він зазначав, що НПГУ наполягатиме, щоб до залу знайшли можливість прийти ініціатори процесу: в. о. голови правління КЗРК Сергій Новак і його заступник Олександр Капука. Юристи профспілки підготували відповідне клопотання.

"Цікаво почути безпосередньо від керівників позивачів - порушників одного з головних принципів угоди щодо непереслідування учасників акції протесту, причини через які вони воюють із робітниками власного підприємства. Ще одне відкрите запитання до позивачів - принцип, за яким складався список відповідачів, бо серед них є ті, які протестували на поверхні, а не під землею", - констатував Волинець.

Як повідомлялося, гірники шахти "Октябрська" КЗРК 3 вересня залишилися під землею у рамках протесту, пізніше до них долучилися працівники інших шахт підприємства. Адміністрація КЗРК з 1 вересня підвищила тарифні ставки і посадові оклади на 10-25%, з 1 жовтня працівникам підвищено зарплату ще на 10%. У результаті із 414 протестувальників чотирьох шахт лише 21 людина залишалася на ранок 15 жовтня в шахті "Октябрська". 15 жовтня ввечері було підписано угоду між адміністрацією та представниками трудового колективу. Гірники припинили страйк і вийшли на поверхню.

КЗРК 28 вересня звернувся до Жовтневого райсуду Кривого Рогу з позовом до 10 відповідачів - фізичних осіб, що є працівниками підприємства, треті особи - профспілкові організації підприємства, про визнання незаконним страйку, організованого відповідачами в підземних умовах шахт підприємства і розпочатого 3 вересня без оголошення та висунення офіційних вимог адміністрації.

Судове засідання було призначене на 16 жовтня, але потім перенесене на 6 листопада, 18 листопада відбулося чергове засідання, продовження засідання було призначено на 30 листопада.

Комбінат спеціалізується на підземному видобутку залізної руди.

Шахти "Октябрська", "Родіна", "Гвардійська" і "Тернівська" входять до складу ПАТ "КЗРК".

Компанії Starmill Limited належить 99,88% акцій комбінату.

КЗРК володіють група "Метінвест" та група "Приват". Операційне управління підприємством здійснює група "Приват".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА