12:22 01.12.2020

Децентралізації необхідний віце-прем'єр - нардеп Безгін

2 хв читати
Децентралізації необхідний віце-прем'єр - нардеп Безгін

Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін (фракція "Слуга народу") виступає за впровадження в Україні посади віце-прем'єра з питань децентралізації.

"З інструментами - проблема. Децентралізації критично потрібен віце-прем'єр. Потрібен майданчик, на якому координуватимуться дії всіх міністерств. Тобто Мінрегіон створив основу, і тепер треба нанизати на неї решту. Але для цього у віце-прем'єра мають бути повноваження впливати на рішення інших міністерств. Інакше - біда", - сказав Безгін у бліц-інтерв'ю виданню ZN.ua, оприлюдненому у вівторок.

Він поскаржився, що попередня владна команда не створила такого майданчика. "Хоч у неї і був віце-прем'єр Геннадій Зубко. Однак його повноважень забракнуло на жорстку координацію, потрібну на самому старті реформи", - зазначив депутат.

За словами парламентарія, наразі влада в питаннях децентралізації "героїчно долає створені власноруч проблеми". "Ось відбулася автономна реформа у сфері охорони здоров'я. Є НСЗУ, відповідні пакети для закладів і повний хаос. Зрештою, ми їздимо до міністра Степанова і в точковому ручному режимі коригуємо програми в тій чи іншій сфері або громаді. Сюр. Те саме відбувається з судовою вертикаллю, освітньою. Мінрегіон окремо комунікує з міністерствами, наш комітет - окремо. Тут велика пробоїна, яку потрібно терміново закривати", - зазначив Безгін.

Він також звернув увагу на наявність кадрового голоду і "великі проблеми в підходах до кадрової політики загалом". "Наприклад, питання віце-прем'єра має обговорюватися з прем'єр-міністром. Однак у нас немає комунікації, і це питання зависло", - навів приклад парламентарій.

Він висловив сподівання, що після того як заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко "увійде в курс справи", вдасться повернутися до формату Ради регіонального розвитку, яка функціонувала за попередньої влади. "А наступним кроком стане віце-прем'єр. Відтак, секретар Ради і віце-прем'єр із децентралізації можуть стати ключовими фігурами, здатними якісно організаційно вплинути на продовження реформи", - резюмував Безгін.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА