14:22 01.12.2020

Кличко запропонував створити "велику коаліцію" у Київраді

2 хв читати
Кличко запропонував створити "велику коаліцію" у Київраді

Мер Києва Віталій Кличко склав присягу київського міського голови за підсумками місцевих виборів, які відбулися 25 жовтня, а також запропонував створити "велику коаліцію" всіх політичних сил, представлених у новообраній Київській міській раді, повідомляється на сайті міського голови.

"Давайте зробимо так, щоб Київрада працювала злагоджено та ефективно. Об’єднавши зусилля всіх депутатів від усіх представлених тут політичних сил! Бо можна говорити про більшість, про опозицію, про інше. Але не можна бути в опозиції до киян та інтересів міста! Нам потрібна велика коаліція з усіх фракцій. Яку об’єднують захист інтересів усіх киян і подальший розвиток столиці", - сказав Кличко під час відкриття першого засідання Київської міської ради IX скликання у вівторок.

За його словами, Київрада має показати приклад роботи "в інтересах людей, які її обрали, в інтересах міста, без політичних ультиматумів, без боротьби за посади та інтереси окремих політиків". Мер зазначив, що кияни очікують від новообраної влади оперативно ухвалених і ефективних рішень.

"Більшість політичних сил, що пройшли до Київради нового скликання, представлені і в парламенті. Тому ми маємо всі передумови працювати ефективно та конструктивно, показуючи приклад іншим містам країни. Бо, як ви знаєте, багато в чому вони орієнтуються саме на столицю", - наголосив Кличко.

Водночас мер Києва зазначив, які рішення Київрада має ухвалити в терміновому порядку ще до кінця цього року, зазначивши серед них бюджет міста на 2021 рік і введення додаткових пільг для бізнесу, який постраждав через пандемію.

"Нам потрібно ухвалити бюджет столиці на наступний рік. Це критично важливо для життєзабезпечення міста! Треба продовжити пільги і заходи для підтримки бізнесу, які ухвалила Київрада минулого скликання. А також - продовжувати реалізацію проектів, що розпочали в столиці, та нових, що запланували. Тому, пропоную всім тверезо і реально оцінити всю серйозність ситуації", - сказав Кличко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА