12:11 02.12.2020

Осінь у Києві була найтеплішою за 140 років спостережень, кліматичні норми змінено - ЦГО ім. Срезневського

2 хв читати
Осінь у Києві була найтеплішою за 140 років спостережень, кліматичні норми змінено - ЦГО ім. Срезневського

Середня температура повітря нинішньої осені в Києві становила +11,6° С, що на 3,6° С вище за кліматичну норму, і є рекордно високою за 140 років спостережень, повідомила Центральна геофізична обсерваторії ім. Бориса Срезневського в середу.

"Осінь-2020 виявилася найтеплішою з 1881 року. Впродовж сезону було зафіксовано шість температурних рекордів", - зазначається в інформації на сайті обсерваторії.

Опадів восени в Києві випало 162 мм, або 122% кліматичної норми.

Окрім цього, кліматологи визначили нові кліматичні норми температури повітря і опадів у листопаді для Києва. "Їхні нові значення такі: температура повітря +2,6° С (було +2,1° С), опади 46 мм (було 51 мм)", - ідеться в замітці в урядовій газеті "Урядовий кур'єр" у середу.

Згідно з інформацією, нові кліматичні норми для Києва було визначено "у зв'язку із завершенням IV кліматичного періоду (1991-2020)".

Водночас, згідно з оприлюдненою на сайті Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського, за даними спостережень метеостанції ЦГО середньомісячна температура повітря листопада в Києві цього року становила +3,8° С, опадів випало 30 мм.

Кліматологи зазначають, що календарна осінь завершилася, а метеорологічна зима ще не настала й розпочнеться тоді, коли середньодобова температура повітря стійко перейде через 0° С у бік зниження.

Як повідомлялося, для жовтня норму температури повітря було підвищено до +8,6° С (було +8,1° С), норму опадів - до 46 мм (було 35 мм).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА