19:14 02.12.2020

Європейська організація споживачів вимагає від Apple 180 млн євро через уповільнення роботи iPhone

2 хв читати
Європейська організація споживачів вимагає від Apple 180 млн євро через уповільнення роботи iPhone

Європейська асоціація із захисту прав споживачів Euroconsumers у судовому порядку вимагає від Apple Inc. (SPB: AAPL) виплатити близько 180 млн євро, обвинувачуючи компанію в навмисному уповільненні роботи старих моделей iPhone, повідомляє Financial Times.

У березні Apple погодилася виплатити до $ 500 млн для врегулювання аналогічних претензій в США, однак не визнала своєї провини. За угодою про врегулювання претензій, яку буде розглянуто американським судом на засіданні в п'ятницю, власники iPhone зможуть претендувати на компенсацію в розмірі $ 25 на людину. Euroconsumers вимагає виплатити в середньому 60 євро кожному потерпілому власнику смартфона.

Організації, що входять в Euroconsumers, вже подали два позови в Бельгії та Іспанії і мають намір у найближчі тижні подати позови в Італії і Португалії. Ситуація стосується власників смартфонів iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus.

"Споживачі все більше незадоволені тим, що продукція застаріває дуже швидко, моделі iPhone 6 є яскравим тому прикладом", - заявила Елс Бруггеман з Euroconsumers.

У серпні адвокати Apple з Gibson Dunn & Crutcher у листі асоціації заявили, що компанія ніколи не стала б погіршувати призначений для користувача досвід, назвавши звинувачення на адресу Apple "фактично і юридично помилковими".

"Нашою метою завжди було створювати продукцію, яку люблять наші клієнти, і забезпечення якомога більш тривалої роботи iPhone є важливою частиною цього завдання", - заявили FT в Apple.

Apple у 2017 році визнала, що її програмне забезпечення обмежувало обчислювальну потужність низки попередніх моделей, щоб уникнути несподіваного відключення смартфонів. У лютому компанія була оштрафована у Франції на 25 млн євро.

В кінці 2018 року італійський антимонопольний регулятор оштрафував Apple на максимально можливі 10 млн євро, встановивши, що оновлення програмного забезпечення на iPhone призводило до серйозних проблем у роботі смартфонів. Samsung була оштрафована на 5 млн євро в зв'язку в аналогічними обвинуваченнями.

Тим часом Apple на цьому тижні також була оштрафована на 10 млн євро в Італії за заяви, що вводять в оману, про водонепроникність iPhone, повідомляють ЗМІ. У рекламі компанія обіцяла, що смартфони можуть витримати занурення на глибину до 4 метрів, однак італійська влада встановила, що iPhone стійкий до вологи тільки за певних обставин.

Італійське антимонопольне відомство AGCM також назвало "агресивною" практикою той факт, що гарантія компанії не покриває збитки від попадання вологи.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА