15:08 03.12.2020

Приватбанк подав до ВРП скаргу на дії судді Печерського райсуду Києва Вовка

1 хв читати
Приватбанк подав до ВРП скаргу на дії судді Печерського райсуду Києва Вовка

Державний Приватбанк (Київ) подав до Вищої ради правосуддя скаргу на 1,1 тис. сторінок на дії судді Печерського районного суду Києва Сергія Вовка, повідомила прес-служба банку.

Банк нагадав, що у вересні поточного року суддя Сергій Вовк виніс ухвалу про сплату Приватбанком $350 млн компаніям, пов'язаним із братами Суркісами, до розгляду справи по суті.

Раніше, 2 вересня 2020 року, суддя Печерського райсуду Києва Вовк повністю задовольнив заяву компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року щодо зобов'язання ПриватБанку обслуговувати їхні депозити, розмішені до націоналізації банку на рахунках його кіпрської філії, і цей порядок передбачає стягнення цих коштів на користь позивачів. Загальна сума вимог до банку, визначена судом, становить $347,374 млн (із них майже $102 млн - відсотки, нараховані за ставкою 13% річних).

Суд також санкціонував примусове списання коштів і (або) арешт майна ПриватБанку в разі відмови виплачувати компаніям братів Суркісів зазначену суму.

Згідно з позицією ПриватБанку, відповідні договори офшорів Суркісів на сьогодні вважаються виконаними, оскільки у 2016 році під час проведення націоналізації вони були обміняні на акції додаткової емісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА