17:53 03.12.2020

СБУ здійснює слідчі дії у кримінальному провадженні з ознаками держзради з боку чиновників "Укрспецекспорту" та "Укроборонпрому"

2 хв читати
СБУ здійснює слідчі дії у кримінальному провадженні з ознаками держзради з боку чиновників "Укрспецекспорту" та "Укроборонпрому"

Служба безпеки України за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора здійснює слідчі дії у службових приміщеннях ДК "Укрспецекспорт", ДК "Укроборонпром" та одній з іноземних структур.

"Процесуальні заходи здійснюються у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (держзрада - ІФ) з метою документування фактів можливої причетності службових осіб до проведення діяльності в інтересах однієї з країн Південної Азії на шкоду обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України", - йдеться в повідомленні прес-центру СБ України в четвер увечері.

Як розповіли в спецслужбі, встановлено, що протиправна діяльність представників українського спецекспортера пов'язана зі штучним залученням посередницької іноземної структури, що призвело до можливої втрати Україною ринків озброєння в окремих країнах азійського регіону, гальмування діючих контрактів ДК "Укрспецекспорт", а також створення перешкод для укладання нових зовнішньоекономічних контрактів.

"За попередніми оцінками, завдана шкода державним інтересам становить близько $100 млн", - наголосили в СБУ.

Частина 1 ст. 111 Кримінального кодексу України: Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, - карається позбавленням волі терміном від 12 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА