20:57 03.12.2020

У Київській області на місці загибелі Аміни Окуєвої відкрили меморіал

2 хв читати
У Київській області на місці загибелі Аміни Окуєвої відкрили меморіал

У смт Глеваха в Фастівському районі Київської області в четвер, 3 грудня, відкрили меморіальний знак на місці загибелі учасниці АТО Аміни Окуєвої, котра служила в лавах батальйону поліції "Київ-2", повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

"Ірина Камінська, мама Аміни Окуєвої розповіла, що меморіал зроблений у вигляді скелі, він відлитий з бетону, щоб захистити від вандалів, і встановлений на місці, звідки зловмисники стріляли в Аміну", - йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Пам'ятник встановили за допомогою глеваської об'єднаної територіальної громади.

Зі свого боку заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зазначив, що в найважчі для України часи Аміна Окуєва стала на захист України, і нагадав, що цього року були затримані зловмисники, які підозрюються в її вбивстві.

"Основний підозрюваний Ігор Редькін наразі знаходиться під слідством, а справа готова до передачі в суд. Завтра суд продовжить йому міру запобіжного заходу. У нас є дані про можливу провокацію, ніби підозрюваному стане погано, щоб вивезти його з суду. Однак, ми готові до таких провокацій", - додав Геращенко.

Як повідомлялося, увечері 30 жовтня 2017 року внаслідок розстрілу з автоматичної зброї невідомими автомобіля на залізничному переїзді біля селища Глеваха в Київській області померла Окуєва і отримав поранення в ногу її чоловік Адам Осмаєв, який перебував за кермом транспортного засобу. Прокуратура Київської області зареєструвала кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією кримінального злочину, передбаченого п.11 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України.

Організатора вбивства правоохоронці затримали 12 січня 2019 року. Ще частину учасників групи, причетної до злочину, була викрита раніше.

Водночас підозрюваного в замаху на добровольців Аміну Окуєву і Адама Осмаєва в червні 2017 року передали в ОРДЛО в рамках обміну полоненими 29 грудня 2019 року. За інформацією ЗМІ, цю інформацію на прес конференції підтвердив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА