10:30 04.12.2020

Шмигаль допускає, що в грудні не буде потреби посилювати карантинні заходи

2 хв читати
Шмигаль допускає, що в грудні не буде потреби посилювати карантинні заходи

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль допускає, що в грудні не буде необхідності посилювати карантинні заходи.

"Сьогодні міністр охорони здоров'я заявив про те, що медична система витримує в грудні навантаження, хоча воно дуже високе, й дуже складно працювати медикам. Ми можемо допустити, що впродовж грудня здійснювати посилення карантинних заходів потреби не буде. Далі ми говоритимемо про січень", - сказав Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді у п'ятницю.

Пізніше у своєму Telegram-каналі Шмигаль написав, що прогнози МОЗ дають можливість точніше прогнозувати дати можливих зимових канікул, отже, розглядається варіант, що додаткове посилення карантинних заходів відбудеться не раніше ніж на початку січня.

"Уряд продовжує аналізувати дані щодо кількості хворих, заповненості ліжок, забезпеченості лікарень. Ми розраховуємо пройти грудень з нинішніми карантинними обмеженнями. Якими можуть бути посилені обмежувальні заходи в січні? Наразі жоден із планів не передбачає закриття міського громадського транспорту. Ми також не розглядаємо можливості закриття міжміського і міжнародного сполучення. Повний перелік можливих обмежень буде оприлюднено на засіданні Кабінету Міністрів уже наступної середи, 9 грудня", - додав він.

Прем'єр наголосив, що уряд має чітке бачення, як діяти і що робити.

"Ми продовжуємо щодня посилювати спроможність медичної системи, проводимо діалог із регіонами щодо оптимальних і збалансованих заходів, просуваємо ініціативи для підтримки бізнесу", - додав Шмигаль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА