11:21 04.12.2020

Зеленський закликав жителів Кривого Рогу забезпечити 6 грудня високу явку на виборах і вибрати мера, якого місто "давно заслуговує"

2 хв читати
Зеленський закликав жителів Кривого Рогу забезпечити 6 грудня високу явку на виборах і вибрати мера, якого місто "давно заслуговує"

Президент України Володимир Зеленський закликав жителів Кривого Рогу активно голосувати 6 грудня у другому турі виборів мера міста та обрати гідного міського голову.

"Цієї неділі, 6 грудня, відбудеться другий тур виборів міського голови. 6 грудня ви вибиратимете людину, якій на наступні п'ять років довірите долю нашого міста. Я дуже прошу вас поставитися до цього вибору відповідально, не лінуватися, йти на дільниці і, нарешті, вибрати мера, якого давно заслуговує Кривий Ріг", - сказав він у відеозверненні, розміщеному на його сторінці у Facebook у п'ятницю.

Зеленський вважає, що Кривому Рогу необхідний мер, якій "любить місто від Інгульця до Даманського, який дбатиме про кожного з його 126 км, побудує місто, яке буде на повні груди дихати чистим повітрям".

Глава держави закликав криворіжців зробити на виборах 6 грудня рекордну явку в Україні. "Нехай це буде символічна для нашого міста цифра - 95", - сказав він.

Президент наголосив, що не може агітувати за когось із кандидатів, але це і не потрібно. "Ви - розумні люди, самі все знаєте", - зазначив він.

Повторне голосування на виборах міського голови Кривого Рогу (Дніпропетровська обл.) відбудеться 6 грудня.

Тервиборчком 17 листопада отримав заяву чинного мера Юрія Вілкула, який лідирував на виборах 25 жовтня, про відмову брати участь у повторному голосуванні. Вілкул пояснив таке рішення станом здоров'я.

Отже, до другого туру вийшли кандидат від "Слуги народу", гендиректор ПрАТ "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" Дмитро Шевчик і кандидат від "Опозиційної платформи - За життя", радник міського голови Кривого Рогу Костянтин Павлов.

12 листопада було оголошено результати першого туру. За Вілкула проголосували 80655 виборців, за Шевчика - 45213. Павлов - на третьому місці (15941 голос).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА