12:30 04.12.2020

Справу за позовом сім'ї Суркісів про вклади в ПриватБанку знято з розгляду у зв'язку з лікарняним судді Печерського райсуду Батрин

2 хв читати
Справу за позовом сім'ї Суркісів про вклади в ПриватБанку знято з розгляду у зв'язку з лікарняним судді Печерського райсуду Батрин

Печерський районний суд міста Києва зняв із розгляду справу за позовом сім'ї Суркісів про скасування рішень Національного банку України (НБУ) про визнання їх пов'язаними з ПриватБанком особами та визнання нечинними договорів обміну їхніх коштів у банку на суму понад 1 млрд грн на акції банку (bail-in), пізніше викуплені державою за 1 грн, у зв'язку з перебуванням на лікарняному судді Печерського райсуду Олесі Батрин, повідомила прес-служба ПриватБанку в п'ятницю.

Як повідомлялося, Велика палата ВС 15 червня 2020 року частково задовольнила касаційну скаргу НБУ, Кабінету Міністрів і ПриватБанку, скасувавши рішення судів нижчих інстанцій за позовом сім'ї Суркісів про скасування рішень НБУ про визнання їх пов'язаними з ПриватБанком особами та визнання недійсними bail-in.

Під час засідання Велика палата ВС дійшла висновку, що позов у цій справі подано на захист майнових прав на вклад, і надала позивачам можливість заново розпочати розгляд цієї справи в судах цивільної юрисдикції..

Стало також відомо, що Ігор Суркіс володіє і на момент націоналізації контролює опосередковано 8,25% у медіахолдингу "1+1", водночас, згідно зі статтею 24 закону про відмивання доходів, значною участю є 10% і більше.

Уточнюється, що Суркіс володіє часткою в медіахолдингу через офшорну компанію Bolvik, у якій йому належать 33,3%, тоді як офшор володіє 25% акцій медіахолдингу. Ще одним акціонером Bolvik є дружина народного депутата Віктора Медведчука телеведуча Оксана Марченко. Є також третій власник, особа якого не розкривається.

Під час засідання також стало відомо, що не всі депозити Суркісів у ПриватБанку потрапили під процедуру bail-in. Ідеться про депозит Рахміля Суркіса (батько Суркісів) на 514 млн грн.

Крім того, НБУ і Кабмін у понеділок подали клопотання, яке підтримав ПриватБанк, про закриття справи на підставі положень банківського закону №590-IX.

Як повідомлялося, для Нацбанку, Кабміну та ПриватБанку було важливо відстояти законність процедури bail-in, оскільки в разі програшу шляхом сім'ї Суркісів, найімовірніше, могли піти інші учасники цієї процедури, загальна сума якої перевищує 29 млрд грн.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку й колишніх акціонерів ПриватБанку, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови та влив у її капітал понад 155 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА