16:04 04.12.2020

"Нова пошта" запустила Харківський інноваційний термінал у тестовому режимі

2 хв читати
"Нова пошта" запустила Харківський інноваційний термінал у тестовому режимі

Компанія "Нова пошта", лідер експрес-доставки в Україні, запустила Харківський інноваційний термінал у тестовому режимі.

Як наголошується в повідомленні компанії, цей термінал став четвертим інноваційним терміналом компанії в Україні та другим за величиною після Київського інноваційного терміналу.

Будівництво об'єкта площею понад 19 тис. кв. м тривало 1,5 року. Як і інші інноваційні термінали "Нової пошти", Харківський термінал оснащений автоматизованим обладнанням голландської компанії Vanderlande, здатним обробляти 8,5 тис. посилок на годину. Термінал обладнаний також 31 спеціальним телескопічним конвеєром, за допомогою яких здійснюється вивантаження і завантаження відправлень безпосередньо в автомобіль. Загальна потужність терміналу - до 20 тис. посилок на годину.

"Інвестиції в інфраструктуру - це необхідність для компанії, щоб ефективно сортувати посилки, обсяги яких значно збільшуються з року в рік і цього року вже зросли на 30%. Відкриття Харківського терміналу допоможе нам розподілити логістичні потоки в східному напрямку і зберегти швидкість доставки", - коментує СЕО "Нової пошти" Олександр Бульба.

Харківський термінал сортуватиме відправлення для Харкова, а також Харківської, Донецької і Луганської областей.

Наразі термінал працює в тестовому режимі - синхронізуються всі процеси термінальної логістики "Нової пошти": змінюються логістичні напрямки й інформаційна структура, відбувається розподіл потоку відправлень.

"Нова пошта" планує запустити його в штатному режимі вже наступного тижня.

На терміналі дотепер працюють 350 співробітників і компанія додатково шукає ще майже 200 співробітників - вантажників і сортувальників посилок.

До кінця 2021 року "Нова пошта" планує побудувати 16 терміналів різних категорій і ще три реконструювати.

Як повідомлялося, з 11 травня 2020 року "Нова пошта" розпочала розміщення облігацій серії "В" на 700 млн грн. Залучені від розміщення кошти "Нова пошта" планує інвестувати в розвиток. Кошти, зокрема, буде спрямовано на нове сортувальне обладнання для інноваційних терміналів у великих містах та обласних центрах.

Заснована у 2001 році ГК "Нова пошта" є лідером на ринку експрес-доставки в Україні. Мережа компанії складається з близько 7 тис. відділень у всій країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА