16:36 04.12.2020

У Дніпрі, Черкасах і Сумській області викрили інтернет-агітаторів, які закликали до захоплення влади і зміни держкордону, - СБУ

1 хв читати
У Дніпрі, Черкасах і Сумській області викрили інтернет-агітаторів, які закликали до захоплення влади і зміни держкордону, - СБУ

Служба безпеки України в Дніпрі, Черкасах і Сумській області викрила міжрегіональну мережу агітаторів на поширенні через інтернет закликів, які становлять загрозу державній безпеці, повідомляє прес-центр СБУ.

"Наразі у Дніпропетровській області співробітниками СБУ у межах кримінального провадження досліджуються факти можливої причетності керівника двох громадських об’єднань до розміщення на сторінках однієї з соцмереж матеріалів щодо повалення конституційного ладу та закликів до створення так званих спеціальних територіальних громад народовладдя", - йдеться в повідомленні.

Крім того, СБУ виявила жителів Черкас і Роменського району Сумської області, які в соцмережах розміщували матеріали зі зміни державного кордону і закликали до захоплення державної влади.

Слідчі задокументували, що зазначені матеріали агітатори отримували з пропагандистських інтернет-видань РФ і сайтів незаконних збройних формувань.

СБУ повідомила фігурантам про підозру за ч.2 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА