20:14 04.12.2020

Суд відправив на примусове психіатричне лікування громадянина Узбекистану, який погрожував підірвати відділення банку в бізнес-центрі в Києві

2 хв читати
Суд відправив на примусове психіатричне лікування громадянина Узбекистану, який погрожував підірвати відділення банку в бізнес-центрі в Києві

Печерський районний суд Києва за клопотанням Київської міської прокуратури змінив запобіжний захід громадянину Узбекистану, який 3 серпня погрожував підірвати відділення банку в київському БЦ "Леонардо", повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

"Згідно з рішенням суду, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою змінено на поміщення до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом. Підставою для внесення клопотання стали висновки судово-психіатричної експертизи, в яких вказано на необхідність застосування до підозрюваного примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом", - написала Максимець у соцмережі Facebook.

Зазначено, що згідно з висновком експертів наразі підозрюваний за своїм психічним станом не здатний усвідомлювати свої дії та керувати ними.

При цьому, на думку прокурора, застосування до підозрюваного менш суворого запобіжного заходу, ніж поміщення до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом, не забезпечить запобігання ризикам.

Як повідомлялося, близько полудня 3 серпня до відділення Універсал Банку у бізнес-центрі "Леонардо" в центрі Києва зайшов чоловік, який сказав, що в його в рюкзаку є бомба, і попросив викликати поліцію. Співробітники банківської установи покинули приміщення, а керівник відділення залишилася як заручниця.

Терористом виявився громадянин Узбекистану, уродженець м. Самарканда Сухроб Карімов, 1988 р. н. Він вимагав уваги ЗМІ та прямого ефіру, щоб зробити заяву.

У свою чергу заступник глави МВС України Антон Геращенко написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook, що "... Сухроб Карімов із 1998 року перебував на психоневрологічному обліку з діагнозом "олігофренія". Цей діагноз йому поставили, коли йому було лише десять років. В Україні він вів до сьогодні спокійний спосіб життя, до кримінальної відповідальності його не притягували".

Приблизно о 15:10 понеділка зловмисника захопили живим. Унаслідок події ніхто не постраждав.

У СБУ агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що у зловмисника вибухівки не було.

У зв'язку з повідомленням про підготовку терористичного акту прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за ст. 258 Кримінального кодексу України (теракт). Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим Головного управління СБУ в. Києві та Київській області.

5 серпня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання столичної прокуратури та обрав підозрюваному безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Джерело: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2944352552511134&id=100008092540958

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА