11:18 10.12.2020

У України поки що немає альтернативи МВФ, але програму мали схвалити ще рік тому - Гройсман

1 хв читати
У України поки що немає альтернативи МВФ, але програму мали схвалити ще рік тому - Гройсман

Уряд України мав узгодити чітку програму співпраці з Міжнародним валютним фондом ще у жовтні минулого року, а потім чітко рухатися нею й не доводити фінансову систему країни до нинішнього стану, заявив прем'єр-міністр України (2016-2019гг) Володимир Гройсман.

"Важливо було отримати договір ще у жовтні минулого року. Помилкою було те, що вони поїхали, і з ними не домовилися (тоді - ІФ). Для мене це був дуже поганий сигнал. І зараз це проблема. Чим далі - тим гірше. У нас немає можливості пережити цей важкий період без ресурсу МВФ", - сказав Гройсман у програмі "Бацман".

Він зазначив, що альтернативних Фонду джерел фінансування в Україні небагато. Падіння світової економіки тягне звуження міжнародної торгівлі. Водночас це не означає, що не треба наводити порядок у внутрішніх структурах, які щодня наповнюють бюджет, - митниці та податковій.

"За кілька років мій уряд зміг домогтися залучення додаткових 100 млрд грн з митниці. Це серйозний ресурс. При цьому я був далекий від думки, що ми повністю перемогли контрабанду. Ми впровадили електронний реєстр ПДВ, і на наступний же день підприємці сказали, що це реальна система і корупції в ній немає. Очевидно, наразі важлива прозорість - у державних закупівлях, на митниці, в податковій", - сказав Гройсман.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА