10:14 29.12.2020

В ОПЗЖ вважають 2020-й роком "поганих законів"

2 хв читати
В ОПЗЖ вважають 2020-й роком "поганих законів"

Співголова фракції партії "Опозиційна платформа - За життя" у Верховній Раді Юрій Бойко вважає, що 2020 рік не виправдав очікувань політичної сили і став роком "поганих законів".

"2020 рік міг стати роком великих зрушень. Після паризької зустрічі в "нормандському форматі" українське суспільство очікувало швидкого руху до миру на Донбасі. Ухвалення рішень, які забезпечили б подолання бідності й виведення національної економіки з кризи. Скасування всіх дискримінаційних норм, які штучно обмежували культурні, мовні, освітні права мільйонів українських громадян. Цей рік мав стати роком діалогу, компромісу і загального руху вперед", - сказав Бойко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, народні депутати з "ОПЗЖ" вносили до Верховної Ради законопроекти і пропозиції, спрямовані на підтримку вітчизняних виробників, забезпечення розвитку регіонів і громад, зниження тарифів, збільшення пенсій і зарплат, а також проект закону про всеукраїнський та місцеві референдуми за народною ініціативою. "Ми внесли проекти законів на виконання Мінських угод і паризьких домовленостей. Їх ухвалення суттєво наблизило б мирне врегулювання. Однак жодна з наших ініціатив не знайшла підтримки у "слуг народу" і їхніх негласних політичних партнерів у парламенті", - сказав співголова фракції.

На думку Бойка, переважна більшість законопроектів, підтриманих поточного року правлячою більшістю, призвели до зростання ризиків для країни, часто суперечили Конституції, економічному суверенітету України і добробуту українців, поглиблювали розкол у суспільстві. Він навів у приклад ухвалений без референдуму закон про продаж землі, "поспішну адміністративно-територіальну реформу і примусове формування об'єднаних територіальних громад та укрупнення районів". До розчарувань року політик відніс закон про повну загальну середню освіту та "ратифікацію кредитного Меморандуму з Європейським Союзом і згоду на зростання тарифів, скорочення соціальних витрат і подальшу комерціалізацію системи охорони здоров'я".

"І головне, парламентська більшість навіть не розпочала роботу над політичним врегулюванням конфлікту на Донбасі", - наголосив Бойко.

Крім того, за його словами, навіть ухвалюючи правильні й необхідні для країни рішення, Верховна Рада не змогла добитися їх виконання. "Саме так склалася ситуація з бюджетним Фондом боротьби з COVID-19. Створений для фінансування потреб медицини, допомоги бізнесу і людям, він був витрачений урядовцями на власні потреби і передвиборчий піар. У результаті підготовка до другої хвилі епідемії виявилася проваленою", - зазначив він.

На думку співголови фракції "ОПЗЖ", наступного року парламент має змінити підхід до роботи. "На перший план у роботі народних обранців має вийти захист інтересів людей, забезпечення миру і розвиток національної економіки. Більше витрачати час і довіру громадян Верховна Рада не має права", - підсумував Бойко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА