11:52 02.01.2021

Трамп розкритикував Сенат США за схвалення оборонного бюджету-2021 без президентських поправок

2 хв читати
Трамп розкритикував Сенат США за схвалення оборонного бюджету-2021 без президентських поправок

Президент США Дональд Трамп розкритикував Сенат американського Конгресу, який слідом за Палатою представників схвалив оборонний бюджет, подолавши накладене главою держави вето.

"Наш республіканський сенат просто втратив можливість позбутися розділу 230, який дає необмежену владу великим технологічним компаніям. Шкода! Тепер вони хочуть дати людям, змученим китайським вірусом, $600, а не $2000, яких вони так відчайдушно потребують. Нечесно і нерозумно", - написав він у Твіттері.

Раніше в грудні обидві палати Конгресу вже схвалили проект оборонного бюджету, причому переважною більшістю голосів. Однак 23 грудня Трамп наклав на нього вето. За словами американського лідера, оборонний бюджет в нинішньому вигляді стане "подарунком Китаю і Росії".

Бюджет передбачає виділення $740,5 млрд на фінансування діяльності Пентагону і програм у сфері оборони і безпеки за лінією Міністерства енергетики США.

Крім того, він охоплює положення про посилення американських санкцій проти російських трубопровідних проектів "Північний потік 2" і "Турецький потік". Зокрема, санкції планується вводити за сприяння продажу, оренди або надання трубоукладальних суден для будівництва газопроводів, надання страхування і перестрахування, а також послуг або приміщень для технічної модернізації суден, пов'язаних із будівництвом газопроводу.

Документ також передбачає введення санкцій проти Туреччини за придбання російських ЗРС С-400. Зокрема, президенту пропонується упродовж 30 днів після підписання закону про оборонні витрати ввести "п'ять або більше санкцій" щодо тих турецьких чиновників, які брали участь у процесі придбання С-400.

Проте заперечення Трампа проти законопроекту не пов'язані з цими санкціями. Він, зокрема, виступав за скасування статті 230 Закону Про телекомунікації 1996 року, яка звільняє інтернет-платформи від юридичної відповідальності за розміщення користувацького контенту.

Також Трамп незадоволений положеннями, які можуть ускладнити процес виведення військ США з Афганістану і ФРН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА