16:12 11.01.2021

НАЗК у 2020 році призупинило фінансування двох партій і називає безпідставними заяви "Голосу" про "політичний тиск"

2 хв читати
НАЗК у 2020 році призупинило фінансування двох партій і називає безпідставними заяви "Голосу" про "політичний тиск"

- Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) у 2020 році призупинило до усунення порушень фінансування парламентських політичних партій партії "Батьківщина" та "Голос" через зазначення недостовірних відомостей у звітах, повідомляє прес-служба НАЗК.

"Сьогодні ВО "Батьківщина" вже подало уточнюючий звіт, у якому усунуло порушення, унаслідок чого НАЗК відновило державне фінансування цієї політичної сили. НАЗК встановило, що партія "Голос" оформила ряд договорів із фізичними особами-підприємцями на суму близько 1,1 млн грн щодо послуг, виконання яких документально належним чином не підтверджено. Серед таких послуг - медійний моніторинг, пошук інформації, соціологічні дослідження тощо", - наголошується в повідомленні на сайті НАЗК.

Окрім того, встановлено порушення та недоліки, які не пов'язані із зупиненням фінансування партії.

При цьому заступник голови НАЗК Іван Пресняков наголосив, що закиди про нібито "політичний тиск" не мають жодних підстав.

"НАЗК чітко вказало, які порушення були виявлені у звітах партій. НАЗК сподівається, що партія "Голос" у найкоротші строки надасть уточнюючий звіт, який може бути підставою для відновлення державного фінансування", - зазначив Пресняков.

Водночас він звернув увагу на те, що НАЗК зацікавлене в тому, щоб партії вели доброчесну діяльність. З його слів, для цього створено спеціальні роз'яснення, готується запуск у промислову експлуатацію електронного реєстру звітів POLITDATA.

Раніше прес-служба партії "Голос" оприлюднила заяву лідера політсили Кіри Рудик, в якій політик розцінила дії НАЗК щодо призупинення державного фінансування для партії як тиск, а також наголосила, що "Голос" розглядає варіанти оскарження цього рішення

У березні 2020 року Верховна Рада ухвалила закон №553-IX, який визначає, що партії мають подавати звіти не пізніше, ніж на 40-й день після закінчення карантинних заходів в Україні.

У НАЗК також зазначають, що в ухваленому Верховною Радою державному бюджеті на 2021 рік на фінансування партій передбачено 697 млн грн. Це становить 63% від загальної суми коштів, передбачених на фінансування діяльності НАЗК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА