17:31 11.01.2021

Депутат Харківської міськради поскаржилася до прокуратури на підроблення електронного підпису Кернеса, порушено провадження

2 хв читати
Депутат Харківської міськради поскаржилася до прокуратури на підроблення електронного підпису Кернеса, порушено провадження

Харківська облпрокуратура розпочала кримінальне провадження за зверненням депутата міськради Аліни Мустафаєвої (фракція "Слуга народу"), яка стверджує, що Ігоря Терехова було обрано секретарем міськради в результаті порушення законодавства, зокрема підроблення електронного підпису міського голови Геннадія Кернеса у відповідному поданні.

"Відомості, викладені у вашому зверненні, 29 грудня 2020 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 358 (підроблення документів - ІФ) КК України", - йдеться у відповіді за підписом першого заступника облпрокурора Володимира Лимаря, оприлюдненій Мустафаєвою на своїй сторінці у Facebook.

У документі зазначено, що досудове розслідування здійснюватиме слідче управління ГУ Нацполіції в Харківській області, а процесуальне керівництво доручено групі прокурорів облпрокуратури.

Раніше Мустафаєва звернулася до прокуратури із заявою, в якій стверджувала, що електронний підпис на поданні про обрання Терехова секретарем міськради поставив не особисто Кернес, що перебував на лікуванні в німецькій клініці "Шаріте", а чиновники міськради.

"Як мені стало відомо, документ складали і підписували на другому поверсі Харківської міськради, а Кернес Г.А. не має жодного стосунку до цього документа. Пізніше, з метою відображення німецької IP-адреси спільник Терехова і Новака (Олександр Новак - секретар міськради попереднього скликання - ІФ) повторно відправив документи з Німеччини", - йдеться в зверненні Мустафаєвої до облпрокуратури.

Як повідомлялося, 9 грудня 2020 року секретарем Харківської міськради VIII скликання було обрано депутата від "Блоку Кернеса - Успішний Харків" Ігоря Терехова. Підставою для його обрання стало подання до якого, як стверджував головуючий на сесії Олександр Новак, був електронний цифровий підпис міського голови Геннадія Кернеса. Сам Кернес на сесії був відсутній, оскільки з 17 вересня перебував на лікуванні в німецькій клініці "Шаріте".

11 грудня стало відомо, що стан Кернеса погіршився, він був на гемодіалізі. 16 грудня Кернес помер.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА