20:30 11.01.2021

Небажання республіканців усунути Трампа від влади загрожує безпеці США

2 хв читати
Небажання республіканців усунути Трампа від влади загрожує безпеці США

Спікер Палати представників Конгресу США демократ Ненсі Пелосі заявила, що країні загрожує небезпека через відсутність підтримки з боку республіканців резолюції із закликом до віце-президенту Майка Пенса скористатися 25-ю поправкою до Конституції США для усунення від влади Дональда Трампа.

"Республіканці Палати представників відкинули цей законопроект, спрямований на захист Америки, і потурали тому, щоб неврівноважені, нестабільні, ненормальні вчинки президента тривали. Їх (республіканців - ІФ) пособництво загрожує Америці, руйнує нашу демократію, і це повинно припинитися", - йдеться в її заяві.

Вона зазначила, що Палата представників продовжить процес прийняття резолюції, і після її схвалення Пенса закличуть протягом наступної доби здійснити відповідні кроки.

Пелосі сказала, що потім конгресмени займуться процесом імпічменту щодо Трампа.

"Загроза з боку президента Америці вкрай насущна, і такими самими будуть наші дії", - підсумувала Пелосі.

Раніше в понеділок до Палати представників була внесена резолюція, в якій конгресмени закликають віце-президента Пенса скористатися 25-ю поправкою до Конституції США, щоб усунути від влади Трампа.

Однак у зв'язку з запереченнями конгресмена-республіканця Алекса Муні розгляд резолюції було перенесено на вівторок.

25-та поправка допускає початок процесу відсторонення глави держави, якщо віце-президент і більшість високопоставлених співробітників адміністрації приходять до висновку, що президент не здатний виконувати своїх функцій. У такому разі віце-президент займає місце президента. У поправці докладно описано механізм того, як цього можна досягти.

Демократи намагаються відсторонити від влади Трампа, не очікуючи інавгурації його наступника Джо Байдена 20 січня. На їхню думку, Трамп не може залишатися в Білому домі, оскільки несе відповідальність за нещодавні заворушення у Вашингтоні, під час яких група прихильників нинішнього президента прорвалася до будівлі Конгресу.

6 січня прихильники Трампа увірвалися до будівлі Конгресу у Вашингтоні, внаслідок заворушень щонайменше п'ятеро людей загинули. Конгресмени в Капітолії на той момент займалися затвердженням результатів голосування колегії вибірників, згідно з якими переможцем президентських виборів став Байден. Засідання Конгресу було перервано, частину конгресменів евакуйовано.

Коли в Капітолії вдалося відновити порядок, Палата представників і Сенат США затвердили перемогу Байдена.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА