07:04 12.01.2021

Трамп і Пенс зустрілися в Овальному кабінеті і домовилися "продовжувати роботу"

2 хв читати
Трамп і Пенс зустрілися в Овальному кабінеті і домовилися "продовжувати роботу"

Президент Дональд Трамп і віце-президент Майк Пенс провели першу зустріч з 6 січня, коли група прихильників Трампа влаштувала безлади в будівлі Конгресу, повідомляє телеканал CNN з посиланням на обізнані джерела.

За даними високопоставленого чиновника адміністрації, Трамп і Пенс зустрілися в Овальному кабінеті, провели "хорошу розмову" і обговорили майбутній тиждень, "розмірковуючи про останні чотири роки роботи і досягнення адміністрації".

"Вони повторили, що ті, хто порушив закон і штурмував Капітолій минулого тижня, не представляють рух "Америка перш за все", підтримуваний 75 млн американців, і пообіцяли продовжувати роботу від імені країни до кінця свого терміну", - сказав високопоставлений чиновник.

Раніше низка ЗМІ повідомили, що Трамп і Пенс не спілкувалися з моменту заворушень у Капітолії.

Телеканал NBC News з посиланням на джерела відзначав, що віце-президент "дуже засмучений" тим, що Трамп не зробив більше, щоб відмовити натовп від штурму Капітолію. До того ж деякі з протестувальників погрожували Пенсу.

"На карту було поставлено життя", - сказав чоловік, близький до віце-президента.

За словами джерел телеканалу, Пенс скаржився близьким і йому, і Трампу людям, що "він був хорошим партнером упродовж багатьох років", але президент кинув його через "одну дрібницю".

Крім того, вони додавали, що Пенс буде присутнім на інавгурації обраного президента Джо Байдена, водночас як Трамп заявляв, що не буде.

6 січня прихильники Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, в результаті заворушень мінімум п'ятеро людей загинули.

Тепер демократи намагаються відсторонити від влади Трампа, не чекаючи інавгурації його наступника Джо Байдена 20 січня. На їхню думку, Трамп не може залишатися в Білому домі, оскільки несе відповідальність за заворушення, що сталися.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА