09:57 12.01.2021

Глава делегації України в ПАРЄ була замінена у зв'язку зі зміною стратегічного підходу - нардеп Кравчук

2 хв читати
Глава делегації України в ПАРЄ була замінена у зв'язку зі зміною стратегічного підходу - нардеп Кравчук

Перед Європою у 2021 році постали нові виклики, і делегація України у Парламентській асамблеї Ради Європи також змінює свої підходи та стратегію, щоб їм відповідати, заявила народний депутат, заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Нам потрібно буде не лише акцентувати на тому, хто ворог, а й дбати про те, що хоче друг. Це певна зміна парадигми делегації, зміна стратегічного підходу, тож ми колективно вирішили, що реалізувати цю нову стратегію ми делегацією доручимо Марії Мезенцевій, як людині, яку вже добре знають і в ПАРЄ, і в інших делегаціях та дипломатичних колах, з якими вона активно взаємодіяла ще до парламенту, займаючись міжнародною діяльністю", - написала Кравчук у соцмережі Facebook, коментуючи обрання нового глави української делегації в ПАРЄ.

Вона наголосила, що попередня глава делегації Єлизавета Ясько (фракція "Слуга народу") залишається важливим членом делегації та продовжить роботу нарівні з іншими членами.

"Зокрема, ми не сумніваємося, що Ліза продовжить ту титанічну роботу над консолідацією зусиль із нашими союзниками з Baltic+ та іншими партнерами", - повідомила Кравчук.

Кандидатом на посаду віце-президента ПАРЄ обрано Олександра Мережка.

Сама Ясько, у свою чергу, заявила, що була відсторонена від посади глави делегації у зв'язку з ідеологічними розбіжностями всередині делегації.

"Мене зняли з посади глави української делегації в ПАРЄ. На жаль, це зробили деякі колеги зі "Слуги народу" разом із "ОПЗЖ". У мене виникли серйозні розбіжності з деякими колегами зі "Слуги народу", які прониклися цінностями і діють методами, що є несумісним з моїми ідеалами та переконаннями", - написала Ясько у соцмережі Facebook.

"Корупція та девальвація совісті стали нормою життя деяких моїх колег із фракції. До цього додалося відверте схиляння перед російським порядком денним країни-агресора", - додала вона.

Як повідомлялося, у понеділок, 11 січня, члени делегації України в ПАРЄ обрали главою замість Єлизавети Ясько народного депутата фракції "Слуга народу" Марію Мезенцеву. За неї проголосували 10 членів делегації від "Слуги народу", обидва представники "ОПЗЖ" і представник "За Майбутнє". Представники "Євросолідарності", "Голосу", "Батьківщини", а також деякі представники "Слуги народу" не голосували за зміну глави делегації.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА