13:34 12.01.2021

Заміна глави української делегації в ПАРЄ виглядає як конфлікт всередині "Слуги народу", вважають у "Євросолідарності"

2 хв читати
Заміна глави української делегації в ПАРЄ виглядає як конфлікт всередині "Слуги народу", вважають у "Євросолідарності"

Заміна глави делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) без обговорення звіту колишнього керівника про виконану за півтора року роботу виглядає як особистісний конфлікт всередині депутатської фракції "Слуга народу", вважає член української делегації в ПАРЄ, народний депутат фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

"Наша фракція не підтримала це рішення, тому що це якась боротьба всередині фракції "Слуга народу". Тим більше, ще одним приводом точно не брати участі у цьому є те, що коли групі від "Слуги народу" не вистачало голосів (за зміну керівника делегації - ІФ), їм допомогла "ОПЗЖ". Крім того, це все відбувалося у досить дивній формі: до вчорашнього ранку багато колег навіть не знали, що це питання буде поставлено (до порядку денного засідання делегації - ІФ), і все це відбувалося під час онлайн-засідання... Що заважало декількома тижнями раніше, наприкінці грудня, коли всі ми були в Раді, обговорити це питання?" - сказав Гончаренко у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"На мою думку, мав бути заслуханий звіт глави делегації про роботу, проведену за 1,5 року. Нічого такого зроблено не було. Якщо щось неправильно і є проблеми в роботі делегації, а колеги посилалися саме на це, то ми мали їх визначити, і тоді було б зрозуміло, що ми змінимо на краще. Інакше це все виглядає як особистісний конфлікт всередині "Слуги народу", - додав парламентарій.

Водночас він зазначив, що не має жодних претензій до Марії Мезенцевої як до нового керівника української делегації в ПАРЄ. Гончаренко також нагадав, що півтора року тому, коли вибір в цьому кадровому питанні стояв між кандидатурами Мезенцевої та Ясько, він підтримував саме Мезенцеву.

"Тоді ми, представники інших фракцій, говорили, що пані Мезенцева має хоча б певний досвід роботи в Раді Європи, оскільки вона там стажувалася. Пані Ясько такого досвіду не мала взагалі. І ми звертали на це увагу", - пояснив Гончаренко.

Як повідомлялося, у понеділок, 11 січня, члени делегації України в ПАРЄ обрали главою замість Єлизавети Ясько народного депутата фракції "Слуга народу" Марію Мезенцеву. За неї проголосували 10 членів делегації від "Слуги народу", обидва представники "ОПЗЖ" і представник "За Майбутнє". Представники "Євросолідарності", "Голосу", "Батьківщини", а також деякі представники "Слуги народу" не голосували за зміну глави делегації.

Заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук пояснила необхідність зміни керівника делегації тим, що перед Європою у 2021 році постали нові виклики, і делегація України в ПАРЄ також змінює свої підходи та стратегію, щоб їм відповідати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА