15:20 12.01.2021

У "Слузі народу" мають намір вивчити ситуацію, пов'язану з внесенням Дубінського до санкційного списку США

2 хв читати
У "Слузі народу" мають намір вивчити ситуацію, пов'язану з внесенням Дубінського до санкційного списку США

У депутатській фракції "Слуга народу" мають намір вивчити ситуацію щодо внесення депутата Олександра Дубінського до санкційного списку США проти фізичних осіб та організацій України за втручання у вибори.

"Перше засідання фракції в офлайн-режимі, очевидно, відбудеться 25 січня, перед початком пленарного тижня. Але якщо буде потреба, ми зможемо й онлайн обговорити. Хоча це такі чутливі моменти, що краще очно обговорювати цю інформацію. Нам точно буде потрібен деякий час, щоб вивчити ситуацію. Але в будь-якому разі позиція фракції, як і в принципі позиція держави, полягає в тому, що втручатися у вибори в будь-якій країні недопустимо", - сказала замістити голови фракції Євгенія Кравчук агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Водночас вона наголосила, що досить часто позиція Дубінського не збігається з офіційною позицією фракції під час голосувань у залі Верховної Ради або ж в публічних висловлюваннях.

"У цьому разі (щодо запровадження санкцій США - ІФ) коректніше, щоб коментував сам Олександр Дубінський", - додала заступник голови фракції.

Як повідомлялося, в понеділок Вашингтон включив до санкційного списку щодо України 11 фізичних осіб і організацій. Під санкції потрапили сім громадян України, зокрема народний депутат із фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський, і чотири розміщені, за даними Мінфіну США, в Україні організації. Ці заходи запроваджено проти них, оскільки у Вашингтоні вважають, що вони втручалися у виборний процес у США.

За повідомленнями Мінфіну США, ці фізичні особи пов'язані з народним депутатом України Андрієм Деркачем, стосовно якого США запровадили санкції у вересні 2020 року "за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року". Самого Деркача Мінфін у прес-релізі називає "російським агентом".

Отже, за даними міністерства, "усі активи цих осіб блокують, а особам на території США заборонено здійснювати з ними будь-які операції". Більше того, "блокується робота будь-яких організацій, які на 50% і більше належать одному або кільком" вищезгаданим особам, пояснює відомство.

Фізичні особи та організації з України, проти яких США запроваджують санкції за втручання в американські вибори, були частиною кампанії РФ з роботи впливу на американський виборчий процес, йдеться в прес-релізі Мінфіну США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА