19:49 13.01.2021

"Європейська солідарність" вимагає скликати позачергове засідання Верховної Ради, щоб збільшити обсяг субсидій на оплату ЖКП

2 хв читати
"Європейська солідарність" вимагає скликати позачергове засідання Верховної Ради, щоб збільшити обсяг субсидій на оплату ЖКП

Фракція "Європейська солідарність" вимагає скликати позачергове засідання Верховної Ради і внести зміни до державного бюджету, збільшивши на 7 млрд грн обсяг субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

"Зважаючи на повний провал у боротьбі з епідемією коронавірусу і хаотичне введення карантинних обмежень, наші вимоги щодо збільшення видатків на субсидії та спрощення їх одержання залишаться в силі. Навіть якщо станеться диво і влада знизить тарифи до попереднього рівня, ми вимагатимемо ухвалення нашого законопроекту", - заявив співголова фракції "Євросолідарність" Артур Герасимов після наради з керівництвом парламенту, уряду, депутатських фракцій і груп, повідомляє прес-служба політсили.

Герасимов наголосив, що зміни до бюджету дозволять убезпечити українців від хаотичних рішень влади.

Він нагадав, що навесні 2020 року 8,3 млрд субсидій були передані до антиковідного фонду, який згодом був розтрачений.

"І навіть ті урізані субсидії, які лишились, не виплачуються вчасно. До нас звертаються громадяни, яким досі не нарахували субсидії за листопад-грудень 2020 року", - повідомив Герасимов.

"Ми всі пам’ятаємо, що попри обіцянки Зеленського про зменшення тарифів у 2021 році ціна газу почала зростати не на відсотки, а в рази, залежно від постачальників. Окрім цього майже вдвічі для найбідніших зросла вартість електричної енергії. Бо ті сто кіловат, в які намагалася вкластися будь-яка бабуся, економила, вимикала світло, не дивилася телевізор - сьогодні цієї ціни пільгової немає", - констатував Герасимов.

Він також наголосив, що при цьому Україна знову розпочала імпорт енергоносіїв із Росії та Білорусі.

"Головна вимога "Європейської солідарності" до так званих антикризових рішень влади - за жодних обставин не повертати Україну на "газову голку" Кремля. Давайте не забувати - саме залежність від дешевого російського газу була однією з причин, які призвели до Харківських угод, до анексії Криму, до війни на Донбасі, через яку в нас понад 13 тисяч вбитих, мільйони переселенців. Саме тому надзвичайно важливо зберігати ту складну тарифну реформу урядів Арсенія Яценюка та Володимира Гройсмана, яка відбувалася в 2014-2017 роках і яка дозволила нам зіскочити з "газової голки" Кремля", - наголосив Герасимов.

"Саме тому ми вимагаємо і хочемо наголосити ще раз: незахищені верстви населення мають бути забезпечені субсидіями в достатньому об’ємі. "Європейська солідарність" зареєструвала та вимагає термінового ухвалення законопроекту про додаткове виділення 7 млрд грн на субсидії для людей", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА