23:04 14.01.2021

Верховний Суд визнав протиправним указ про звільнення Семочка з посади першого заступника голови СЗР, але на посаді його не відновив

2 хв читати
Верховний Суд визнав протиправним указ про звільнення Семочка з посади першого заступника голови СЗР, але на посаді його не відновив

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду визнав протиправним і скасував указ президента про звільнення Сергія Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки (СЗР), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", в прес-службі Верховного Суду.

"Визнати протиправним та скасувати указ президента України від 12.04.2019 року "Про звільнення Семочка з посади заступника голови Служби зовнішньої розвідки України", - йдеться в рішенні суду за позовом Семочка до президента і СЗР як третьої особи на стороні відповідача про визнання протиправним та скасування указу, а також поновлення на посаді.

У Верховному Суді пояснили, що позов задоволено частково, лише у визнанні протиправним і скасуванні указу, в задоволенні решти вимог - відновлення на посаді - суд відмовив.

Апеляційну скаргу на це рішення може бути подано протягом 30 днів на розгляд Великої палати Верховного Суду.

Зі свого боку, СЗР повідомляє, що рішенням Верховного Суду від 13 січня 2021 року позовну заяву Семочка задоволено частково.

"Визнано протиправним та скасовано указ президента України П.Порошенка від 12 квітня 2019 року №143 / 2019 "Про звільнення Семочка з посади першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки України" через порушення процедури підготовки Указу. Водночас Верховним Судом відмовлено С.Семочку в задоволенні його позовних вимог про поновлення на посаді", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці СЗР у Facebook.

У повідомленні також зазначається, що в процесі за позовом Семочка СЗР виступала третьою особою, "яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА