12:41 15.01.2021

Дубінський просить керівництво "Слуги народу" провести засідання фракції для розгляду питання запровадження проти нього санкцій з боку США

2 хв читати
Дубінський просить керівництво "Слуги народу" провести засідання фракції для розгляду питання запровадження проти нього санкцій з боку США

Народний депутат України Олександр Дубінський (фракція "Слуга народу") наполягає на негайному проведенні засідання фракції для розгляду питання запровадження Міністерством фінансів США санкцій проти нього, повідомив його колега Олександр Качура у своєму Telegram-каналі в п'ятницю.

"Наполягаю на невідкладному проведенні засідання фракції, оскільки в засобах масової інформації та в соціальних мережах нашими політичними опонентами ця ситуація використовується як предмет шантажу президента України і парламентської більшості, яка його підтримує", - йдеться в датованому 15 січня листі Дубінського голові фракції Давиду Арахамії, скан якого Качура оприлюднив.

На думку Дубінського, ця ситуація потребує негайного обговорення та надання членам фракції інформації персонально від нього.

Дубінський розцінює санкції проти нього як "чергову брудну провокацію з боку своїх непорядних опонентів".

Копія листа адресована голові партії "Слуга народу", першому заступнику голови однойменної фракції Олександру Корнієнку.

Як повідомлялося, в понеділок Вашингтон включив до санкційного списку щодо України 11 фізичних осіб і організацій. Під санкції потрапили сім громадян України, зокрема народний депутат із фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський, і чотири розміщені, за даними Мінфіну США, в Україні організації. Ці заходи запроваджено проти них, оскільки у Вашингтоні вважають, що вони втручалися у виборчий процес у США.

За повідомленнями Мінфіну США, ці фізичні особи пов'язані з народним депутатом України Андрієм Деркачем, стосовно якого США запровадили санкції у вересні 2020 року "за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року". Самого Деркача Мінфін у прес-релізі називає "російським агентом".

Дубінський заперечує свій зв'язок із народним депутатом України Андрієм Деркачем.

Заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук повідомила, що у фракції мають намір вивчити ситуацію щодо внесення депутата Дубінського до санкційного списку США.

13 січня радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що президент країни Володимир Зеленський не реагуватиме на американські санкції проти Дубінського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА