17:43 15.01.2021

СБУ припинила схему постачання до ЗСУ неякісних боєприпасів

1 хв читати
СБУ припинила схему постачання до ЗСУ неякісних боєприпасів

У Сумській області контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) викрила та заблокувала схему постачання частинам Збройних сил України (ЗСУ) снарядів, що не відповідають технічним умовам.

"За даними досудового слідства, київська комерційна структура підписала державний контракт із Міністерством оборони України на виготовлення та постачання артилерійських снарядів. Оперативники СБУ задокументували, що комерційна структура в межах державного оборонного замовлення отримала понад 50 млн грн, при цьому виготовлені за держзамовленням снаряди виявилися не придатними для використання", - повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з попередніми висновками слідства, організоване ділками виробництво снарядів проводилося кустарним способом у непристосованих приміщеннях.

Виготовлена у такий спосіб продукція, за підсумками проведених досліджень, виявилася невідповідною технічним умовам і не може бути прийнята на озброєння ЗСУ. У зв'язку з цим снаряди були вилучені з можливого використання.

У рамках розслідування були проведені обшуки в офісних приміщеннях і за місцем проживання фігурантів справи. Правоохоронці вилучили технічну та фінансово-господарську документацію, комп'ютерну техніку та інші докази протиправної діяльності.

Триває досудове розслідування за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, встановлюються всі особи, причетні до схеми. Перевіряються дії керівництва та менеджменту підприємств щодо можливого умисного заподіяння шкоди обороноздатності держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА