14:22 19.01.2021

Голова ОБСЄ пообіцяла відстежувати ситуацію з розміщенням спостерігачів СММ в Україні

1 хв читати
Голова ОБСЄ пообіцяла відстежувати ситуацію з розміщенням спостерігачів СММ в Україні

Нинішній голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде пообіцяла відстежувати ситуацію з розміщенням спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні і тим, яких технічних засобів вони потребуватимуть.

"Я маю намір підтримувати міцний зв'язок із головою Спеціальної моніторингової місії в Україні для того, щоб ретельно відстежувати поточний стан, і де на сьогодні буде більша потреба розміщувати спостерігачів, і які засоби технічної підтримки для цього будуть потрібні", - сказала Лінде на прес-конференції після переговорів із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в Києві у вівторок.

Вона зазначила, що наразі через обмеження, пов'язані з поширенням хвороби COVID-19, було скорочено кількість спостерігачів, залучених до діяльності місії на території України.

"Але ця нестача людських ресурсів була значною мірою компенсована представниками місії за рахунок розширення технічних можливостей і встановлення додаткових камер спостереження. Тому ми сподіваємося, що у такий спосіб можемо компенсувати цю наявну нестачу", - пояснила Лінде.

Крім того, вона зазначила, що наразі спостерігачі, які представляють СММ ОБСЄ, побічно відстежують події, які відбуваються на окупованому півострові.

"Це включає моніторинг діяльності, яка відбувається на пункті пропуску "Чонгар" і також на східному пункті пропуску "Каланчак". Останнім часом СММ посилила свою присутність у Херсонському регіоні, щоб відстежувати події, які відбуваються в окупованому Криму", - сказала Лінде.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА