18:06 19.01.2021

Найвищі зарплати в Києві роботодавці пропонують ріелторам, електрослюсарям і головним механікам

2 хв читати
Найвищі зарплати в Києві роботодавці пропонують ріелторам, електрослюсарям і головним механікам

Найбільш оплачуваними вакансіями в базі столичної служби зайнятості є вакансії для ріелтора (25 тис. грн), електрослюсаря з ремонту та обслуговування автоматики й засобів вимірювань електростанцій (24,4 тис. грн) і головного механіка (23,8 тис. грн), повідомляє прес-служба Київського міського центру зайнятості.

"За ними йдуть керівники відділів і структурних підрозділів (22,7 тис. грн), електромонтер контактної мережі (22 тис. грн), виконавчий директор і продюсер (21,8 тис. грн), інженер-програміст (21,7 тис. грн), муляр (21 тис. грн), газозварник, випробувач і слюсар-складальник двигунів, електромонтажник будівельний, ливарник металів і сплавів (по 20 тис. грн)", - зазначається в повідомленні.

Загалом станом на 18 січня 2021 року роботодавці столиці поінформували службу зайнятості про наявність 7038 тис. вакансій.

Відзначається стабільно високий попит на професіоналів і фахівців із досвідом роботи - вихователів, інженерів, учителів, економістів, медсестер, бухгалтерів. У дефіциті представники робітничих професій. При цьому на ринку праці столиці спостерігається дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили - серед зареєстрованих безробітних переважають законодавці, найвищі державні службовці, керівники та професіонали, натомість існує гостра потреба в представниках робітничих професій.

"Столична служба зайнятості активно співпрацює з роботодавцями, вивчає їхні пропозиції, допомагає підбирати персонал, зокрема на основі рекрутингу", - зазначив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

На одну вакансію на початку 2021 року в Києві в середньому претендували троє безробітних, тоді як у відповідний період 2020 року - один безробітний.

Попит у столичних роботодавців мають кваліфіковані робітники: слюсарі-сантехніки, електромонтери з ремонту й обслуговування електроустаткування, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів, слюсарі-ремонтники, пекарі, слюсарі з ремонту рухомого складу, кондитери, електрогазозварники, малярі та ін. Високий попит і на працівників сфери торгівлі та послуг - продавців-консультантів, продавців продовольчих товарів, помічників вихователів, кухарів, охоронців тощо. Затребувані також прибиральники, двірники, вантажники, підсобні робітники.

Найбільше претендентів на одне вільне робоче місце налічується у сферах інформації і телекомунікації та фінансової і страхової діяльності (по 29 осіб), надання інших видів послуг (16), тимчасового розміщення і організації харчування (7 осіб), найменше - у сфері водопостачання. За професійними групами найбільше претендентів на одну вакансію - серед законодавців, керівників, менеджерів (29 осіб), а найменше - серед кваліфікованих робітників і представників найпростіших професій.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА