14:07 20.01.2021

У Києві зафіксували забруднення повітря через активну роботу котлових систем - міськадміністрація

2 хв читати
У Києві зафіксували забруднення повітря через активну роботу котлових систем - міськадміністрація

Перевищення гранично допустимих концентрацій продуктів горіння і пилу зафіксовано в Дарницькому районі Києва, у Київській міській державній адміністрації (КМДА) пов'язують це з активною роботою котлових систем у приватному секторі у зв'язку з різким зниженням температури.

"Станом на 19 січня спостерігається перевищення гранично допустимих концентрацій продуктів горіння та пилу в Дарницькому районі столиці. За даними пунктів спостереження за забрудненням атмосферного повітря (вул. Вербицького, 26 - Дарницький район), станом на 9:10 20 січня є перевищення разових концентрацій твердих частин (пилу PM1, PM2, 5)", - повідомляє Управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації в середу.

У повідомленні зазначено, що ввечері 19 січня лабораторія КАРС здійснила заміри повітря й зафіксувала перевищення показників продуктів горіння, а саме діоксиду азоту та оксиду вуглецю вдвічі. Різкий запах гару відчувається в різних районах Києва.

За даними стаціонарних постів Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського за 19 січня, у повітрі відмічено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій діоксиду азоту та діоксиду сірки (продуктів горіння) в 1,5-2 рази.

"Наразі погодні умови сприяють накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі... Ці погодні умови перешкоджають перемішуванню атмосферних шарів повітря та сприяють накопиченню забруднювальних речовин на поверхні землі. У зв'язку з різким зниженням температурних показників мешканці приватних садиб почали активно спалювати тверді побутові відходи, до яких також потрапляє сміття з пластиком, що впливає на забруднення повітря", - зазначив в. о. начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Савченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА