17:37 20.01.2021

"Євросолідарність" вимагає повернути пільгову оплату до 100 кВт/год, відновити належну роботу АЕС і заборонити імпорт газу та е/е з РФ

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагає повернути пільгову оплату до 100 кВт/год, відновити належну роботу АЕС і заборонити імпорт газу та е/е з РФ

Фракція "Європейська солідарність" внесла до Верховної Ради проект постанови з вимогою до уряду повернути пільгову норму оплати використання до 100 кВт/год електроенергії, а також заборонити прямий імпорт газу з Росії.

"Кабінет Міністрів має невідкладно повернути пільговий тариф у 90 копійок за кіловат на перші 100 кіловат електроенергії, що діяв у період президентства Порошенка, для всього населення України, у тому числі в сільській місцевості", - наводить прес-служба "Євросолідарності" слова співголови фракції Артура Герасимова.

Зазначено, що в партії розробили комплекс невідкладних заходів, які мають вжити компетентні органи державної влади з метою захисту національних інтересів, захисту малозабезпечених верств населення, стабілізації роботи енергетичної системи України.

Зокрема, Герасимов вважає, що команда президента Володимира Зеленського "загнала українців в енергетичну кризу посеред зими, повністю проваливши підготовку до опалювального сезону".

Він наголосив, що така ситуація з паливом сталася вперше за роки незалежності, при цьому у Зеленського суттєво збільшили тарифи для найвразливіших верств населення та забрали у них субсидії.

"Перш за все ми внесли законопроект про підвищення обсягу субсидій для захисту найбільш вразливих верств населення", - нагадав Герасимов.

У фракції також зазначають, що необхідно відновити належну роботу українських атомних станцій для забезпечення щонайменше 55% обсягу атомної електроенергії в енергетичному балансі.

"Євросолідарність" також наполягає на забороні імпорту електроенергії з Білорусі та з РФ. Уряд до 1 лютого має відзвітувати перед Верховною Радою про заходи, вжиті з метою об'єднання електромереж Європейського Союзу та України.

"Євросолідарність" наполягає і на забороні прямого імпорту природного газу в Україну з Російської Федерації.

"Необхідно запровадити заборону на прямий імпорт російського газу, до якого нас штовхають маріонетки Кремля спільно з представниками діючої влади. Україна з 2015 року злізла з "газової голки" "Газпрому" і здобула цілковиту енергетичну незалежність. Тепер є цілком обґрунтовані підозри, що нинішня енергетична криза - частина масштабного плану до відновлення прямих поставок блакитного палива з країни-агресора", - застерігає Герасимов.

Окрім заборони імпорту е/е з Росії та Білорусі, в "Євросолідарності" відзначили необхідність, щоб Державна аудиторська служба України здійснила аудит і перевірила діяльність ПАТ "Центренерго", постачальників вугілля, державних шахт, а також ціноутворення.

"Енергетична криза і загроза енергетичній незалежності України - це не лише вирок некомпетентності влади Зеленського, а й іспит для парламенту, який повинен довести здатність захищати національні інтереси держави та українців. Ситуація критична, тому вимагаємо від влади термінових дій щодо захисту людей", - резюмував Герасимов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА