20:48 20.01.2021

ВАКС продовжив термін дії обов'язків екс-главі Кіровоградської ОДА

2 хв читати
ВАКС продовжив термін дії обов'язків екс-главі Кіровоградської ОДА

Вищий антикорупційний суд у середу, 20 січня, продовжив термін дії обов'язків колишньому голові Кіровоградської обласної державної адміністрації, повідомляє прес-служба ВАКС.

"У середу, 20 січня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора і продовжив термін дії процесуальних обов'язків, покладених на колишнього главу Кіровоградської обласної державної адміністрації", - сказано в повідомленні.

Так, підозрюваний зобов'язаний прибувати до детектива, прокурора, судді, в суд за кожної вимоги; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; не залишати територію України без дозволу слідчого (детектива), прокурора, слідчого, судді або суду; утримуватися від спілкування з учасниками кримінального судочинства з приводу обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру, крім своїх захисників, слідчих, детективів, прокурорів, слідчого судді, суду.

Термін дії постанови - до 20 березня 2021 включно.

Як повідомлялося, 25 червня 2020 року прес-служба Національного антикорупційного бюро України заявила, що глава ОДА та посадова особа ОДА були затримані під час отримання неправомірної вигоди.

Главу ОДА та його пособника, посадову особу цієї ж ОДА, затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Як стало відомо, йдеться про главу Кіровоградської ОДА Андрія Балоня.

27 червня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід посадовим особам облдержадміністрації, які підозрюються в одержанні неправомірної вигоди. Так, суд частково задовольнив клопотання прокурора і детективів і застосував до підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави для глави ОДА в розмірі майже 10 млн грн, а для його пособника - 5 млн грн.

Раніше 25 червня Кабінет міністрів України погодив звільнення Андрія Балоня з посади голови Кіровоградської обласної державної адміністрації.

26 червня президент України Володимир Зеленський прийняв рішення про відставку Андрія Балоня з посади голови Кіровоградської обласної державної адміністрації (ОДА).

26 червня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру главі однієї з обласних державних адміністрацій та посадовій особі цієї ж ОДА, викритим у одержанні неправомірної вигоди.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА