20:53 20.01.2021

Держпродспоживслужба виявила пташиний грип у Гостомелі біля Києва та ввела карантин

1 хв читати
Держпродспоживслужба виявила пташиний грип у Гостомелі біля Києва та ввела карантин

Вірус пташиного грипу був виявлений і лабораторно підтверджений у приватному домогосподарстві котеджного містечка "Канадське село" у селищі Гостомель Київської області 18 січня, повідомило Головне управління Держпродспоживслужби у Київській області.

"До буферної зони (захисту) навколо епізоотичного осередку потрапила територія радіусом 3 км, до якої включені котеджне містечко "Канадське село" і частина території селища Гостомель (місцевість Мостище) Київської області", - зазначило відомство.

Воно додало, що до зони спостереження (нагляду) потрапила територія радіусом 10 км, до якої включені населені пункти Київської області: с. Мощун, с. Горенка, смт Гостомель, смт Коцюбинське, Ірпінь та Буча.

Із 19 січня на цій території введено карантин через грип птиці, застосовано зонування та введено обмеження, зазначається у повідомленні.

Головне управління Держпродспоживслужби інформує, що в Київській області вживаються заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження грипу птиці на інші території відповідно до затвердженого місцевими органами влади плану.

Пташиний грип - гостра інфекційна вірусна хвороба птахів, що характеризується ураженням органів травлення, дихання та високою летальністю. На грип хворіє птиця будь-якого віку, а смертність при захворюванні досягає 80-100%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА