21:31 20.01.2021

Кабмін провів нараду з напрацювання механізмів для вирівнювання тарифів для всіх соціальних категорій

2 хв читати
Кабмін провів нараду з напрацювання механізмів для вирівнювання тарифів для всіх соціальних категорій

За завданням президента України Володимира Зеленського уряд провів нараду з представниками органів місцевого самоврядування, на якій були розглянуті пропозиції від НАК "Нафтогаз України" і напрацьовані механізми для вирівнювання тарифів для всіх соціальних категорій.

Як повідомляє прес-служба глави держави, президент наполягає на обов'язковій соціальній справедливості, зокрема в питаннях тарифів для населення.

Зазначається, що з ініціативи Зеленського Кабмін уже напрацював інструменти для тимчасового зниження ціни на газ для населення до 6,99 грн за 1 куб. м, що, перш за все стосувалося індивідуальних домогосподарств.

"Водночас, певна частина населення отримує послуги з опалення через теплокомуненерго. Ціноутворення на опалення в регіональних теплокомуненерго значно складніше, а тому ціни для населення, яке отримує опалення через ці структури, бувають істотно вищими. Тому за завданням президента сьогодні уряд провів нараду з представниками органів місцевого самоврядування, на якій були розглянуті пропозиції від НАК "Нафтогаз України" і напрацьовані відповідні механізми для вирівнювання тарифів для всіх соціальних категорій", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, як наголосили в Офісі президента, Кабмін допоможе зняти додаткове навантаження з органів місцевого самоврядування, а пропозиції НАК "Нафтогаз України" дозволять збалансувати ціни на газ на програми централізованого опалення в містах та селах.

"Президент України дав завдання тісно співпрацювати з регіональними лідерами для зниження ціни на газ для всього населення. Ми будемо робити все можливе для встановлення соціальної справедливості в ціноутворенні на опалення. Більше того, не сумніваюся, що ми знайдемо взаєморозуміння з керівниками територіальних громад", - зазначив радник керівника Офісу президента Тимофій Милованов.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА