07:57 21.01.2021

Зеленський: Зміни в сфері державних закупівель не повинні суперечити європейському законодавству

1 хв читати
Зеленський: Зміни в сфері державних закупівель не повинні суперечити європейському законодавству

Президент України Володимир Зеленський направив листи до голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова і прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з пропозицією враховувати необхідність дотримання міжнародних зобов'язань України при внесенні змін до законодавства в сфері державних закупівель, повідомляє прес-служба Офісу президента України.

Президент звертає увагу, що зараз пропонується низка ініціатив, які передбачають виведення з-під дії Закону України "Про державні закупівлі" в цілому або з-під дії окремих його положень здійснення закупівель товарів і послуг у різних сферах.

"Зазначене суперечить основній меті та принципам закону, а також може створити підґрунтя для виникнення проявів корупції, що матиме негативний вплив на стан міжнародних відносин України, у тому числі з фінансовими організаціями", - зазначає Зеленський.

На думку Зеленського основною метою Закону України "Про державні закупівлі" є створення конкурентного середовища у сфері державних закупівель, запобігання проявам корупції у цій сфері та розвиток добросовісної конкуренції. До того ж, закон спрямовано на адаптацію законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

"На сьогодні основні положення закону відповідають правилам здійснення державних закупівель, встановленим директивами ЄС, а потім усі зміни, які будуть вноситися, не повинні суперечити європейському законодавству у сфері закупівель", - наголосив Зеленський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА