13:06 22.01.2021

Київська влада веде переговори з американськими та європейськими виробниками вакцини від COVID-19, щоб закупити 1 млн доз

2 хв читати
Київська влада веде переговори з американськими та європейськими виробниками вакцини від COVID-19, щоб закупити 1 млн доз

Київ веде переговори з декількома виробниками про закупівлю вакцини від COVID-19 для столиці, заявив мер Віталій Кличко.

"Столична влада веде переговори з декількома американськими та європейськими компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу. Я використовую всі свої закордонні контакти і зв'язки, для того щоб забезпечити киян вакциною. Йдеться про те, щоб закупити для Києва 1 млн доз препарату для вакцинації 500 тис. киян", - сказав Кличко під час онлайн-брифінгу.

Він наголосив, що столиця готова закупити вакцину коштом міського бюджету, оскільки поки що до України жодна з вакцин не надійшла, а Київ - багатомільйонне місто, де вірус тут поширюється найбільшими темпами.

За словами Кличка, сьогодні у міської влади є попередні домовленості з деякими виробниками. Також він зазначив, що в столиці готова інфраструктура для проведення вакцинації: є обладнання для зберігання вакцини, кабінети щеплень, а фахівцям централізовано проведуть відповідне навчання.

"Місто закуповуватиме вакцину безпосередньо у виробників. Вакцину, яку придбає столиця, застосовуватимуть виключно безоплатно і для певних категорій людей. Щойно ми підпишемо контракт, я відразу поінформую про це киян, громадськість. А сьогодні я подаю на розгляд депутатів проект рішення про внесення змін до програми "Здоров'я киян" на 2021 р., який дозволить коштом міського бюджету закупити вакцину", - сказав мер Києва.

Кличко наголосив, що рішення необхідно ухвалити невідкладно, щоб не тягнути з оплатою, щойно буде підписано контракт, "щоб Київ якнайшвидше отримав вакцину".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА