14:19 22.01.2021

Окружний адмінсуд Києва зареєстрував позов "Голосу" до НАЗК

2 хв читати
Окружний адмінсуд Києва зареєстрував позов "Голосу" до НАЗК

Окружний адміністративний суд Києва зареєстрував позов політичної партії "Голос" до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) і вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Як повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва у п'ятницю, "Голос" просить суд скасувати наказ НАЗК від 23 грудня 2020 року, який зупинив державне фінансування статутної діяльності політичної партії "Голос". Серед інших вимог позову - визнання протиправним висновку НАЗК про результати аналізу звіту про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру партії.

Представник позивача вважає, що НАЗК під час аналізу зазначеного звіту вийшло за межі своїх повноважень, а підстави для зупинення фінансування партії відсутні.

Як повідомлялося, НАЗК у 2020 році призупинило до усунення порушень фінансування парламентських політичних партій партії "Батьківщина" та "Голос" через зазначення недостовірних відомостей у звітах.

Зокрема, НАЗК встановило, що партія "Голос" оформила низку договорів із фізичними особами-підприємцями на суму майже 1,1 млн грн щодо послуг, виконання яких документально належним чином не підтверджено. Серед таких послуг - медійний моніторинг, пошук інформації, соціологічні дослідження.

У свою чергу лідер політсили Кіра Рудик розцінила дії НАЗК щодо призупинення державного фінансування для партії як тиск і повідомила, що "Голос" розглядає варіанти оскарження цього рішення.

У березні 2020 року Верховна Рада ухвалила закон №553-IX, який визначає, що партії мають подавати звіти не пізніше, ніж на 40-й день після закінчення карантинних заходів в Україні.

В ухваленому Верховною Радою державному бюджеті на 2021 на фінансування партій передбачено 697 млн грн. Це становить 63% від загальної суми коштів, передбачених на фінансування діяльності НАЗК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА