15:44 22.01.2021

ВАКС продовжив колишньому менеджеру Burisma термін дії процесуальних обов'язків

2 хв читати
ВАКС продовжив колишньому менеджеру Burisma термін дії процесуальних обов'язків

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора та продовжив колишньому менеджеру Burisma термін дії процесуальних обов'язків.

Як повідомляє прес-служба ВАКС, термін дії постанови - до 12 лютого 2021 року включно.

Підозрюваний зобов'язаний не залишати Україну без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру, окрім своїх захисників, слідчих, детективів, прокурорів, суду.

Як повідомлялося, в червні 2020 року НАБУ та САП затримали на гарячому трьох осіб відразу після надання $6 млн неправомірної вигоди для подальшої передачі керівнику САП, щоб той закрив кримінальне провадження за підозрою екс-міністра, передане восени 2019 року Генеральною прокуратурою в НАБУ за підслідністю, в частині, що стосується екс-міністра екології. Усім затриманим Вищий антикорупційний суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Епізод, в якому керівництву антикорупційних органів пропонували неправомірну вигоду, стосується можливої причетності екс-міністра до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого ВАТ "Реал Банк" (підконтрольного на той час злочинній організації за участю посадових осіб часів президента Януковича) та легалізації цих коштів. У цій справі повідомлено про підозру деяким особам, зокрема і колишньому міністру.

В Офісі генпрокурора не називають імені згадуваного екс-міністра екології та природних ресурсів. Як відомо, йдеться про колишнього міністра екології та природних ресурсів часів президента Януковича Миколу Злочевського.

За даними НАБУ, це став найбільший в історії України задокументований хабар правоохоронцям.

Досудове розслідування у зазначеному провадженні було завершене 1 грудня 2020 року, проте після цього Печерський районний суд Києва ухвалив рішення, яким фактично зобов'язав генерального прокурора забрати провадження у НАБУ і передати до іншого органу досудового розслідування. У бюро назвали це рішення Печерського райсуду незаконним, оскільки закон прямо забороняє передавати справи Національного бюро в інші органи досудового розслідування, і заявили, що через нього екс-міністр може уникнути відповідальності за вчинений корупційний злочин.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА