16:30 22.01.2021

Законопроект про держполітику перехідного періоду є рамковим - Резніков

1 хв читати
Законопроект про держполітику перехідного періоду є рамковим - Резніков

Віце-прем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявляє, що проект закону про державну політику перехідного періоду є рамковим.

"У цьому законі не всі речі ми врегулюємо і детально виписуємо. Ідея цього закону, що він рамковий, встановлює визначені політики та принципи, на підставі яких надалі законодавець, парламентарії або уряд формулюватимуть детально ті чи інші питання", - сказав Резніков журналістам у п'ятницю.

Він зазначив, що цей проект є баченням міністерства і підлягає дискусії в суспільстві, а останнє слово буде за Верховною Радою.

Резніков додав, що після первинного збору пропозицій законопроект буде доопрацьовано, після чого його запустять за офіційною бюрократичною процедурою.

Віце-прем'єр допустив, що цей проект закону може бути внесений до Верховної Ради через 4-6 місяців, якщо успішно пройде всі етапи узгодження.

Зазначається, що, крім ухвалення самого закону "Про держполітику перехідного періоду", передбачається внесення змін до законів: "Про забезпечення прав і свобод переселенців", "Про військово-цивільні адміністрації", "Про тимчасово окуповані території на Донбасі" та ще 55 кодексів і законів.

Крім того, надалі необхідно буде ухвалювати окремі закони про амністію, вибори, люстрацію та конвалідацію.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило про завершення розробки проекту закону про державну політику перехідного періоду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА