20:32 22.01.2021

Новий лідер ХДС Лашет запевнив Зеленського, що Україна може покладатися на спадкоємність політики Німеччини

2 хв читати
Новий лідер ХДС Лашет запевнив Зеленського, що Україна може покладатися на спадкоємність політики Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новообраним головою Християнсько-демократичного союзу Німеччини (ХДС), прем'єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Арміном Лашетом.

Як повідомляє в п'ятницю ввечері прес-служба українського президента, Зеленський став першим лідером, який переговорив із новим головою ХДС одразу після підтвердження результатів виборів у партії. Президент України побажав голові Християнсько-демократичного союзу успіхів у його політичній діяльності.

Лашет висловив співчуття у зв'язку із загибеллю 15 осіб унаслідок пожежі в Харкові.

"Новий лідер ХДС наголосив, що Україна може покладатися на спадкоємність політики Німеччини. Зеленський висловив щиру вдячність за це й зауважив, що це дуже важливо для українців, особливо в питанні досягнення миру на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

"Ми високо цінуємо, що завдяки саме ХДС у чинній коаліційній угоді з соціал-демократами було закріплено домовленість про потужну підтримку України у проведенні реформ та досягненні миру. Розраховуємо, що за вашої підтримки і в наступному коаліційному договорі за підсумками майбутніх виборів до бундестагу ця традиція буде продовжена", - зазначив глава Української держави.

Було обговорено можливість закріплення в майбутній коаліційній угоді європейської перспективи України.

"Сподіваємося також, що формулювання про підтримку України та її євроінтеграційного курсу матимуть ще більш амбітний характер, включаючи закріплення європейської перспективи України", - сказав Зеленський.

Співрозмовники домовилися розвивати потенціал співпраці між Україною та федеральною землею Північний Рейн-Вестфалія.

Зеленський запросив Лашета здійснити візит в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА